ΑΗΘΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με ιδιαίτερη απογοήτευση παρατηρούμε ότι συνεχίζονται οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των Αγιορειτών Πατέρων από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Με τα επαίσχυντα αυτά κείμενα οι Αγιορείτες πατέρες κατηγορούνται ως οικουμενιστές και προδότες της πίστεως απλά και ....
μόνον επειδή υποδέχθηκαν - καθώς είχαν χρέος - τον Οικουμενικό Πατριάρχη - δηλαδή τον επιχώριο επίσκοπο - στο Αγιον Ορος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται γι’ αυτό το λόγο οι Αγιορείτες Πατέρες οικουμενιστές και προδότες της πίστεως.

Το Αγιον Ορος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη με κρυστάλλινη σαφήνεια τις αντι-οικουμενιστικές παραδοσιακές θέσεις του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Αθωνίτες πατέρες έχουν την πρόθεση να μετατρέψουν το Αγιον Ορος σε σφηκοφωλιά σχισματικών.

Την κρυπτοσχισματική αποτειχιστική αυτή τάση άλλοι φαίνεται ότι την καλλιεργούν και διακαώς επιθυμούν στο βάθος της καρδίας τους.

ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ

Συνιστά πραγματική αήθεια η αναφορά στους Εσφιγμενίτες ως “αποτειχισμένους”, ενώ είναι τοις πάσιν γνωστόν ότι έχουν κάθε είδους εκκλησιαστική κοινωνία με τη σχισματική και αιρετική ομάδα του Χρυσόστομου (Κιούση) που έχει σήμερα “Αρχιεπίσκοπο” τον Αχαίας Καλλίνικο.

Είναι εντελώς απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται απλά ως “παλαιά αδελφότητα” η αιρετική και σχισματική Παλαιοημερολογίτικη κάστα της Εσφιγμένου. Πού την βρήκε την κανονική ιερωσύνη η ομάδα του Κιούση; Εκτός και αν ορισμένοι θεωρούν κανονικές τις υπερόριες χειροτονίες.

Ποια Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει τις χειροτονίες και τα μυστήρια των σχισματικών και αιρετικών Παλαιοημερολογιτών ως έγκυρα;

ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ

Οσοι κόπτονται για την κανονική και δογματική ακρίβεια σε βαθμό που θεωρούν τους Αγιορείτες Πατέρες προδότες της πίστεως, επειδή υποδέχθηκαν τον επιχώριο επίσκοπο - τουτέστιν τον Οικουμενικό Πατιάρχη - αναμέναμε ότι θα έβρισκαν και ορισμένους λόγους αυστηρότητας προς όσους θεωρούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ψωμί και κρασί και όσους “αναμυρώνουν” όσους έχουν την αφροσύνη ή την ιδιοτέλεια να προσέλθουν στις τάξεις τους.

Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ;

Αν ορισμένοι νομίζουν ότι οι Αγιορείτες είναι προδότες της πίστεως επειδή υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη στον Αγιον Ορος, γιατί με την ίδια λογική δεν είναι προδότης της πίστεως ο π. Παίσιος, ο οποίος και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υπεδέχθη στο κελλί του στην Παναγούδα και ο ίδιος πήγε να πάρει την ευλογία του αείμνηστου Δημητρίου στις Καρυές;

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Με την ίδια λογική, γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα όταν οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκαλούν τον Πατριάρχη στις Μητροπόλεις τους και συλλειτουργούν μαζί του;

Ο Σεβ. Πειραιώς λ.χ., ο οποίος κατ’ επανάληψη τ
Keywords
Τυχαία Θέματα