ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εχει δημιουργηθεί σε πολλούς η απορία ποιος είναι ο λογογράφος του Αρχιεπισκόπου. Το περιεχόμενο των ομιλιών, του κηρύγματος ή των δηλώσεων του Μακαριότατου περιέχει - πλείστες όσες φορές - ακριβώς τα ίδια πράγματα που περιέχουν και οι ομιλίες του κ. πρωθυπουργού.

Δεν ξέρουμε πού να το αποδώσουμε! Ερχεται σχετική οδηγία από τη Χαριλάου Τρικούπη ή μήπως κάποιος “πράσινος” κομισσάριος (τύπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου) ανέλαβε τον....
άχαρι ρόλο να γράφει τις “πρασινίζουσες”
ομιλίες του Μακαριότατου; Μήπως τίποτα από τα πιο πάνω δεν συμβαίνει; Απλά ο Μακαριότατος ως γνήσιος πρασινοφρουρός - για την ακρίβεια “πρασινοφρούραρχος” - αυθόρμητα διατυπώνει τα πιστεύω του; Ποιος ξέρει;

Οτι και να συμβαίνει, Μακαριότατε, ένα είναι το ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρο. Οτι και να πείτε δεν πιάνει τόπο. Δεν μετρά ακόμη και όταν λέτε κάτι που είναι ορθό, επειδή στη συνείδηση των πιστών είστε ένας κομισσάριος του κυβερνώντος κόμματος που υποσκάπτει απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Οποτε σας ακούει ο κόσμος να μιλάτε ή να κάνετε κήρυγμα απλά κάνει ένα μορφασμό αποδοκιμασίας και απορρίπτει εκ προοιμίου αυτά που λέτε.

Πότε με το καλό θα αποσυρθείτε στα Οινόφυτα; Ούτως ή άλλως δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο. Τον αγώνα της κακίας τον έχετε αγωνισθεί, τους όρους της πίστεως όλους αθετήσατε, δεν σας απομένει παρά η εν αισχύνη απόσυρσή σας στα Οινόφυτα.

panayiotistlevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα