Όταν οι «οικονομικές θεωρίες» κατέβηκαν απ’ τα βουνά!!!

Μια απίθανη προσέγγιση από τον «αιρετικό» οικονομολόγο, Γιώργο Αδαλή


Τι ζητούσε από του Ελληνες o Γιώργος Παπανδρέου, όταν υπέγραφε το Μνημόνιο με τον Στρος Καν!!


Με αφορμή κάποια σχόλια στους AegeanTimes και τον ορυμαγδό των ερωτήσεων που μας απευθύνετε για την κατάληξη της Ελληνικής Οικονομικής Πολιτικής , όπως αυτή προέκυψε από την διακυβέρνηση
του ΠΑΣΟΚ, αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα....
άρθρο του Διαχειριστή των AegeanTimes και οικονομολόγου, Γιώργου Αδαλή, σχετικά με το Μνημόνιο, και πως αυτό μεταφράζεται στην καθημερινή ζωή μας!

Ένα μνημειώδες άρθρο, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν είχε δημοσιευτεί, στο προσωπικό site του κ.Αδαλή (www.adalis.gr) ενώ στην ουσία είχε προαναγγείλει πολύ νωρίς τους λόγους αποτυχίας του Μνημονίου και της πολιτικής που το διέπει!

Με απίστευτα απλά οικονομικά, ο ουρανός των δυσθεώρητων οικονομικών επιστημών, κατεβαίνει χαμηλά στη γη, χάρη στη γραφή του οικονομολόγου Γιώργου Αδαλή, και γίνεται κατανοητό από όλους!

Ειδικά σήμερα, που όλοι μιλούν για λύσεις, αποτελεί ένα επίκαιρο άρθρο, από τον κατά γενική ομολογία «αιρετικό» οικονομολόγο, που έχει συνδέσει τα’ όνομά του με απίθανες αποκαλύψεις και προβλέψεις με μαθηματική ακρίβεια, που ορισμένες φορές είναι εξόχως προκλητικές!

Μια αναδημοσίευση που εσείς την προκαλέσατε...

(Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο αναδημοσιευμένο από το www.adalis.gr)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Τι ακριβώς ψήφισαν οι Εθνοπατέρες με το Μνημόνιο; Τι ζητάνε από εμάς με απλά λόγια αλλά με ... ακριβείς αριθμούς; Πόσο θα μας στοιχήσει; Και πάνω απ όλα, γιατί πρέπει να ντρέπονται οι 155 που ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο

H είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στις 2/7/2011

Η μακρο-οικονομία ως επιστήμη εξετάζει μεγάλα μεγέθη οικονομικών δράσεων σε επίπεδο κρατών και μεγάλων οργανισμών. Η μικρο-οικονομία αναλύει και αφορά στα νοικοκυριά , του καταναλωτές και τις επιχειρήσεις μιας χώρας σε ένα «ρηχότερο» επίπεδο!

Για να είμαι πιο ακριβής, η Μακροοικονομία είναι ο τομέας των οικονομικών ο οποίος μελετάει την οικονομία σαν σύνολο, όπως είναι η μελέτη της οικονομίας μιας χώρας ή ενός συνόλου χωρών, σε αντίθεση με την μικροοικονομική η οποία μελετά τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων σε ατομικό επίπεδο.

Το κλασσικό μέτρο της οικονομικής δραστηριότητας μίας χώρας είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ). Το ΑΕΠ είναι η αξία των συνολικών αγαθών κα υπηρεσιών τα οποία παράγονται σε μία χώρα.

Πολλοί νομίζουν ότι οι δυο επιστήμες αυτές είναι αντίθετες μεταξύ τους. Ο Ελληνας είναι «μανούλα» στην μικροοικονομία, μιας και γνωρίζει όλες τις τρύπες για να αποφεύγει το βαθύ κράτος και να δραστηριοποιείται στα όρια της νομιμότητας. Δυστυχώς όμως, δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ μα ποτέ από το σχολείο του για τα δεδομένα και την λειτουργία του μακροοικονομικού μεγέθους που ονομάζεται «Ελλάς». Πολύ περισσότερο δεν έχει διδαχτεί τίποτε για το μακροοικονομικό
Keywords
Τυχαία Θέματα