Αλλά είπε ο Σόρος άλλα κατάλαβαν στα ΜΜΕ, που πέρισυ φάγανε 200 εκ και φέτος 1200 εκ απο το αναπτυξιακό.

ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔΟΥΛΑ

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ο Σόρος είπε δύο πράγματα...
Κάνετε άμεσα ένα haircut για την Ελλάδα και πληρώστε το κόστος του εσείς, ώστε μετά την εθελούσια έξοδό της από την ευρωζώνη, η χώρα αυτή να....
προχωρήσει με σταθερά “πολιτικά βήματα” (λόγια του ΓΑΠ) και να μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές.

Αν όμως η Ελλάδα δεν το
θέλει, αφήστε τη να επιβάλλει συνεχώς επι πλέον δημοσιονομικά μέτρα όσο αντέχει (αφού δεν παράγει τίποτα) και τα δανεικά ρίχτε τα στις τσέπες των τραπεζιτών για να μη γίνει παγκόσμια κατάρρευση.

Οι λύσεις που προτείνει ο Σόρος βασίζονται στη πολύχρονη εμπειρία του και τη γνώση της παρούσης κατάστασης εκ τών έσω, με φόντο πάντα το κέρδος. Αυτό είναι λογικό. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες ηπιότερες, πιό ασφαλείς και πιό κερδοφόρες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός αποχώρησης της Ελλάδας απο την ευρωζώνη έχει αρχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα έχουν αρχίσει οι ενέσεις στο ευρώ απο το Ελβετικό τραπεζικό σύστημα ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να κόβουν δολλάρια, που όπως αναμενόταν ανέβασε το ευρώ σήμερα. Υπο αυτές τις συνθήκες, δεν βλέπω φυσικά καλές μέρες για το Ελληνικό χρηματιστήριο.

Η ευρωζώνη πράγματι χρειάζεται ένα Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αλλά χρειάζεται και ένα Υπουργείο Ερευνας και Ανάπτυξης.

Το πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης της Γερμανίας στους εταίρους της είναι δικαιολογημένο αλλά προς αυτή τη λύση δεν προσπάθησε ποτέ. Κατά σύμπτωση πρός αυτή τη λύση δεν προχωρούν ούτε οι αγορές γιατί η διαφορά ανταγωνιστηκότητας είναι αυτό που φέρνει τα κέρδη. Tα ευρωομόλογα είναι λύση υπέρ των αγορών και κατά της ευρωζώνης, αφού εκτός των άλλων θα αμβλύνουν την ύφεση και θα δώσουν μιά επιβράδυνση στην ανάπτυξη.

Το θέμα δεν είναι πως θα παρατείνουμε τη ζωή του ασθενή αλλά πως θα τον σώσουμε πριν πεθάνουμε οι ίδιοι.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα