Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στα άκρα οδηγούνται τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει στην πρόταση του να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος μετά τις εκλογές.
«Αν πάμε μέχρι το εθνικό συμβούλιο έτσι, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την κατάληξη που θα έχει η διήμερη συνεδρίαση» τόνιζε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,
το οποίο είναι σε θέσει να έχει και πλήρη εικόνα την Κ.Ο. του κόμματος.

Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης κάνοντας όσους τα άκουσαν να βλέπουν πια με καχυποψία τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού. «θα μπορούσε και είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα του Γιώργου Παπανδρέου, να....
κατέβει πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του κινήματος στις επόμενες εκλογές.

Να κριθεί ο ίδιος και η πολιτική του. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό.» Πάντως ακόμη και παλιοί του συνεργάτες, άνθρωποι που τους είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, δεν αναγνωρίζουν πια τον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι ο κλειστός κύκλος των συνομιλητών που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα, μόνο κακό μπορούν να του κάνουν. «η κύρια ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, γιατί δεν μπορεί για μια θέση στη σοσιαλιστική διεθνή, να ταπεινώνεται με αυτόν τον τρόπο και να οδηγεί σε οριακά σημεία τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ.» έλεγε πάλε ποτέ στενός του συνεργάτης.

Κοινό μυστικό στην Ιπποκράτους πάντως, είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τρενάρει τις εξελίξεις και επιδιώκει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, για να καταφέρει να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς. Μέσω αυτής, πιστεύει πως θα αποκαταστήσει το χαμένο του κύρος στο εξωτερικό μέχρι τότε όμως θα τον προλάβουν οι εξελίξεις.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα