Από 80 έως 100 δισ. ευρώ το νέο δάνειο, υποστηρίζει το Reuters

Τη μορφή ενός τριετούς προγράμματος ύψους μεταξύ 80 και 100 δισ. ευρώ, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, περιλαμβάνουν τα σχέδια για δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Εάν εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από τρεις πηγές: πωλήσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας,
από την ανταλλαγή παρόντων ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων με....
νέα, εξοφλητέα μεταγενέστερα, και νέα κεφάλαια από το μηχανισμό επίλυσης κρίσεων της ευρωζώνης και το ΔΝΤ δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι τρέχουσες εκτιμήσεις είναι ότι 25-30 δισ. θα προέλθουν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, άλλα 30 δισ. από τη μετακύλιση χρέους και τα υπόλοιπα 30-40 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και τον μηχανισμό κρίσεων της ΕΕ, τον EFSF.

To σχεδιαζόμενο, νέο πακέτο θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα για έως τρία χρόνια ή για όσο καιρό χρειαστεί για να επιστρέψει στις αγορές, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ή τις αρχές του 2015, σύμφωνα με τις πηγές.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα