Άρχισαν τα όργανα... (μέρος Β')

Θαύμα! Θαύμα!

"Η Ελλάς απέκρουσεν τον κίνδυνον εξόδου εκ των Μνημονίων!
Εξαφανίσθησαν πάντες οίτινες διαφωνούσι και καταγγέλουσι την Μνημονιακήν πολιτικήν.

Οι σοσιαλισταί, οι κομμουνισταί, οι δημοκράται, οι αντιστασιακοί, οι αντάρται, οι εθνικισταί, οι λαικισταί... άπαντες εξαφανίσθησαν από......
προσώπου... οθόνης!"
Τώρα σιγουρεύτηκα ότι θα προκηρυχθούν εκλογές.
Άλλαζα στο ζάπινγκ χτες βράδυ και σήμερα το πρωί τα κανάλια και τι διαπίστωσα;
Ότι τα πάνελ των 4, 5, 6... 10 ομιλητών μετατράπηκαν
σε δικομματικά ντιμπέιτ!
Εξαφανίστηκαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛάΟΣ, Ανεξ. Ελλήνων, ΔημΑρ, Οικ. Πρασίνων...
...και απέμειναν στα στούντιο όλως τυχαίως μόνο ένας εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ!

Θαύμα! Θαύμα!
Όλοι οι υπόλοιποι μάλλον κατάλαβαν το λάθος τους και αυτομόλησαν!
Τι σου κάνει η Μεγάλη Εβδομάδα, ε;;;

Και σα να μην έφτανε αυτό, αίφνης βγαίνουν "έγκυρα" γκάλοπ που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να κονταροχτυπιέται με τη ΝΔ, μπας και ξυπνήσουν την παλαιά τάση για συσπείρωση των παλαιών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.
Στις ειδήσεις του Alpha παρουσίασαν γκάλοπ δείχνοντας τα ποσοστά μόνο των δύο κομμάτων, χωρίς να δείξουν καν (!!!) τα ποσοστά των υπολοίπων!

Η τακτική αυτή προστίθεται στην επιθετική συντονισμένη τακτική Κυβέρνησης-ΜΜΕ που είχα καταγράψει στο "Αρχισαν τα όργανα (μέρος Α')" προ μηνός.

Προβλέπω λοιπόν ότι θα ζήσουμε μέρες προπαγάνδας ανάλογες των ημερών της ψήφισης της Δανειακής Σύμβασης, όταν και εξαφανίστηκαν πάλι από προσώπου... οθόνης όλες οι φωνές που διαφωνούσαν!
Εμφανίζονταν μόνο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΕΒ και Καθηγητές Πανεπιστημίου με συγγραφική θητεία στην... Καθημερινή του Αλαφούζου!
Με αποτέλεσμα από την πολλή πλύση εγκεφάλου, ο λαός να... ανακουφιστεί όταν ψηφίστηκε τελικά ο θάνατός του!

Τώρα να δούμε...
Ο λαός θα επιδείξει μαλακία στον εγκέφαλο αναλόγου μεγέθους;

Βέβαια, από δω και μπρος, λόγω της συνταγματικης υποχρέωσης να προβάλλονται οι υποψήφιοι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα ΜΜΕ θα ακολουθήσουν εν πολλοίς τον κάτωθι δρόμο:
θα έχουν στο στούντιο έναν του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΝΔ να μιλούν επί δίωρο και θα χουν σε παράθυρο δυο-τρεις εκπροσώπους των υπολοίπων που θα τους δίνεται ο λόγος για δύο λεπτά να πουν μια κουβεντούλα (να βγει κι η υποχρέωση) και μετά λόγω του... κυκλώματος που θα "πέφτει" θα τους ευχαριστούν για τη συνομιλία και θα τους αποχαιρετούν για να συνεχίσουν την κουβέντα για την υπόλοιπη ώρα με τους ΠΑΣΟΚοΝουΔούδες.

Μην υποτιμάτε αυτό το θέμα.
Η τηλεόραση έχει τεράστια δύναμη και πιθανότατα θα ποδηγετήσει τους αναποφάσιστους με ευκολία, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη πολιτικο-τηλεοπτική ιστορία.

Εναλλακτική λύση;
Δεν έχω να προτείνω.
Μόνο ευχή μπορώ να κάνω:
Μακάρι να αποδειχτεί ο λαός μας εξυπνότερος και ανθεκτικότερος στην προπαγάνδα σε σχέση με άλλες φορές.
--
Keywords
Τυχαία Θέματα