Αύριο το κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ

Ραντεβού με την καγκελάριο Μέρκελ έχει αύριο το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν οι αναπτυξιακές πολιτικές που ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά επιμόνως εδώ και δύο χρόνια να ενεργοποιηθούν ώστε και οι στόχοι της δημοσιονομικής εξυγίανσης να επιτευχθούν και η.....
κοινωνική συνοχή να διαφυλαχθεί.

Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ θα έχει μια ακόμη σημαντική κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζ.Κ. Γιούνκερ ενώ με στόχο να προπαρασκευάσει το έδαφος για την ομιλία του στο ΕΛΚ, μίλησε χθες βράδυ τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η προοπτική της έκδοσης ευρωομολόγου μεγάλων έργων που σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη σημαντικών κλάδων της ελληνικής Οικονομίας.

Στις βαλίτσες του ο πρόεδρος της ΝΔ μεταφέρει σχέδια για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προτάσεις για την τάχιστη απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ και πάνω από όλα το αίτημα να σταματήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η φιλολογία περί κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που πνίγει ψυχολογικά την εσωτερική αγορά και παγώνει κάθε σκέψη για επενδύσεις.

Οι επαφές αυτές και κυρίως το ραντεβού με την Ανγκέλα Μέρκελ θεωρείται ότι θα έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος ενόψει των εκλογών καθώς καταδεικνύει ότι οι ισχυροί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τον κ. Σαμαρά ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα