Χωρίς ΟΛΘ και ΕΥΑΘ οι αποκρατικοποιήσεις του Σεπτέμβρη

Οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για παγκόσμια ύφεση και επιβράδυνση της ανάπτυξης έχουν προκαλέσει ένα μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και η Εταιρία Ύδρευσης &] Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), να....
έχουν χάσει πάνω από 20 εκ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα από τη χρηματιστηριακή
τους αξία.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι δύο εταιρείες θα βγουν από το πακέτο αποκρατικοποιήσεων του Σεπτεμβρίου και ήδη εξετάζεται να αντικατασταθούν από άλλες.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για επέκταση σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ, όπως είχε προβλεφθεί, με παράλληλη πώληση των 35.000 νέων αδειών για τυχερά παιχνίδια, κίνηση που όπως υπολογίζεται θα αποφέρει από μόνη της κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται και η πώληση μεριδίων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στα ΕΛΠΕ, που είχε σχεδιαστεί να γίνει στις αρχές του 2012, να γίνει νωρίτερα και να μεταφερθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του 1,3 δισ. ευρώ από το πακέτο αποκρατικοποιήσεων του Σεπτεμβρίου παραμένει ο ίδιος και θεωρείται εφικτός, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα