ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ

Αγαπημένοι μου συμπολίτες!
Σε καμία περίπτωση δεν μας φταίει ο λαός της Γερμανίας για την κατάντια μας. Οι κυβερνήσεις από την άλλη, τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας είναι ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα πιόνια (μαριονέτες) των ίδιων καραγκιοζοπαίχτηδων (μια συγνώμη στον Ευγένιο Σπαθάρη για την παρομοίωση).
Σε τελική ανάλυση όλα εξαρτώνται από το τι θέλει πραγματικά ο......
Ελληνικός λαός.
Θέλει να αναλύσει το πρόβλημα από την σκοπιά που θα του δώσει μια πραγματική λύση; Ή όπως αρέσκετε μέχρι τούδε προτιμά μιγαδικές
λύσεις (συνοθυλεύματα πραγματικών και φανταστικών καταστάσεων) που του προφυλάσσουν μεν τον εγωισμούλη αλλά θέτουν «εν αμφιβόλω» την επιβίωση τόσο του ιδίου όσο και των οικείων του!
Αν λοιπόν δούμε το πρόβλημα από την γωνία η οποία μας παρέχει λύση θα δούμε ότι η μόνη λύση είναι η σοφία του Ελληνικού λαού (ή Ελληνικού εκλογικού σώματος). Για να μπορέσουμε όμως να έχουμε επιλογές θα έπρεπε η συντριπτική πλειοψηφία μας να εργάζεται άοκνα για την βελτίωση της υπολογιστικής της ισχύος (εξυπνάδας σοφίας αν προτιμάτε).

Η δημοκρατία δεν είναι εύκολο πολίτευμα. Για να μπορεί να ευημερεί η δημοκρατική πολιτεία πρέπει τα μέλη της να αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στην προσπάθεια να γίνουν χρηστοί πολίτες. Μελέτη αυτοκριτική γενναιότητα αυτοθυσία και πλήρης έλλειψη ανεκτικότητας σε οτιδήποτε στρέφετε κατά του γενικού καλού. Επίγνωση του γεγονότος ότι το γενικό καλό είναι πάντα υπεράνω του προσωπικού!!!! Αυτά και μόνο είναι υπεραρκετά για να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε παραδείσια, φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Άριστο τόπο για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Για πιο ενδελεχή ανάλυση επιφυλάσσομαι σε κάποιο ποιο πρόσφορο μέσο επικοινωνίας.

Με αγάπη Σόφια 19/03/2012
Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα