Διαφωνία κορυφής στο ΠΑ.ΣΟ.Κ για την συγκυβέρνηση

Τα σενάρια συγκυβέρνησης που διακινεί σύμφωνα με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για να διατηρήσει όσο είναι δυνατόν τις δυνάμεις του στις κάλπες, αρχίζει να δημιουργεί σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα στο πράσινο στρατόπεδο κυρίως ενόψει διαδοχής.
Μάλιστα στην ΝΔ μιλούν ευθέως για διαφωνία κορυφής στο ΠΑΣΟΚ αφού άλλα διαπιστώνουν ότι λεει ο Ε. Βενιζέλος και άλλο ο ανθυποψήφιος του
για την ηγεσία, Χ. Παπουτσής. Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών αφήνει πόρτες και παράθυρα ανοικτά για ...
συγκυβέρνηση λέγοντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι «θα αποφασίσουν οι πολίτες στις κάλπες» και πως σε κάθε περίπτωση «η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.»

Αντίθετα ο Χ. Παπουτσής απορρίπτει αυτά τα σενάρια εκτιμώντας ότι αντί να ωφελήσουν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα του προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. «Δεν μπορώ να διανοηθώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή όλους τους υποψήφιους βουλευτές, να πηγαίνουμε στον κόσμο να ζητήσουμε την ψήφο του για να κάνουμε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό,» ανέφερε ο κ. Παπουτσής και συμπλήρωσε πως «εγώ δεν το δέχομαι αυτό.»

Εξισορροπητικές δηλώσεις επιδίωξε να κάνει ο Κ. Καρτάλης που φέρεται ως ο εκλεκτός του Ε. Βενιζέλου για την θέση εκπροσώπου τύπου στο ΠΑΣΟΚ. «Είναι διαφορετικό μια κυβέρνηση συνεργασίας και διαφορετικό πράγμα μια συνεργασία με την κυβέρνηση που θα προκύψει όποια κι αν είναι αυτή,» ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκλίνοντας ουσιαστικά με τις δηλώσεις Αβραμόπουλου περί ανάγκης συνεργασίας και όχι απαραίτητα συγκυβέρνησης,» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και τόνισε ότι «είναι λάθος να προσδιορίζεις από τώρα τι θα κάνεις μετά τις εκλογές

Στην ίδια τροχιά κινήθηκε ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συνομιλεί με τον Γ. Παπανδρέου και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λ. Παπαδή,ο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Ράδιο 9 αποδέχτηκε την λογική ότι «η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη γιατί δεν υπάρχουν ακυβέρνητες πολιτείες» αλλά συμπλήρωσε με νόημα πως . Είμαστε σε μια περίοδο που ο καθένας θα δώσει τη μάχη για να κερδίσει. Ατύχησε ο κος Λοβέρδος από τη φράση που είπε.

Τρίτο δρόμο διάλεξε ένας από τους 7 υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν το ρόλο των νέων λοχαγών. Ο Γιώργος Πεταλωτής υποστήριξε στον Αθήνα 9.84 ότι «εγώ εάν σήμερα θα μιλούσα για συμμαχίες θα κοίταζα προς την αριστερά, αρκεί να ξεπεράσει την μεγάλη ανευθυνότητα που την διέπει.»

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα