Δηλώσεις βόμβα του Γερουλάνου που μιλάει για "σάπιο σύστημα του αθλητισμού"

«Η αίσθησή μου είναι ό,τι υπήρξε σαφέστατη αλλοίωση των πρωταθλημάτων. Υπήρξαν φορές που ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν ομάδες, πρόεδροι, φίλαθλοι, μάλλον οπαδοί θα έλεγα, δεν είναι αυτός ο οποίος αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Αυτά τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και....
Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει, ότι υπήρξαν «στημένα πρωταθλήματα» στην
Ελλάδα. «Δεν είμαι έτοιμος να κάνω το δικαστή και να πω αυτός είναι ένοχος, αυτός δεν είναι», πρόσθεσε ο κ.Γερουλάνος. «Είμαι σίγουρος, όμως, ότι αυτά που έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού, τον οποίο έχει προάγει παραδοσιακά η Ελλάδα. Σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει αλλοιωθεί πάρα πολύ και δυστυχώς διαλύει την καλή εικόνα, που είχε η χώρα μας στο χώρο του αθλητισμού. Δεν μπορεί η χώρα η οποία λέει από τη μία μεριά ό,τι «εγώ θέλω κάθε 4 χρόνια να δίνω την Ολυμπιακή Φλόγα σε όλο τον κόσμο» και την ίδια στιγμή να έχει ένα σάπιο σύστημα στο χώρο του αθλητισμού».
Όσον αφορά στο πολύκροτο θέμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, υπογράμμισε: «Εγώ θα ήθελα να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εάν, όμως πιστεύουμε, ότι για κάποιους λόγους, για κάποια καινούργια δεδομένα που περιμένουμε, αξίζει να καθυστερήσει το πρωτάθλημα, τότε αυτό θα το ξαναδούμε. Εάν έχουμε στοιχεία, που μας λένε ότι κάτι θα αλλάξει ριζικά στις επόμενες 2 ή 4 ή 6 εβδομάδες, τότε βεβαίως να πάρουμε μία απόφαση».

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον κ. Γερουλάνο, σχετικά με το αν είναι σωστό να αρχίσει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να πέφτουν κατηγορία ομάδες, απάντησε: «Βεβαίως και υπάρχει περίπτωση και να είναι σωστό. Δείτε το ανάποδα. Δεν μπορούμε να πούμε ό,τι γίνει, ας γίνει, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά παίρνουμε ένα χαλί και βάζουμε από κάτω όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί να πάρει μήνες. Αυτό σημαίνει ότι και όσο τρέχει η επόμενη χρονιά μπορούν να υπάρχουν αποφάσεις. Μπορεί να υπάρχουν καινούργια στοιχεία, μπορεί να υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κάνουμε τα πράγματα. Αν έρθει η UEFA για παράδειγμα και πει ό,τι «εγώ πιστεύω, πως πορώ να βοηθήσω με ξένους παρατηρητές, τότε οι ξένοι παρατηρητές θα έρθουν όσο διαρκεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θα πούμε, ότι τώρα ξεκινήσαμε άστο, ή έλα την επόμενη χρονιά. Σίγουρα, αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Για τη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί, καθώς και σχετικά με το αν ο πρόεδρος της UEFA έθεσε θέμα μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ.Γερουλάνος ανέφερε:"Αντίθετα. Συνήθως οι επισκέψεις του προέδρου της UEFA σε μια χώρα συμπληρώνεται με διάφορες εξαγγελίες και κάποια τελεσίγραφα. Εμείς δεν θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε, ότι η τεχνογνωσία που μπορούμε να έχουμε από την UEFA έχει πολύ μεγάλη αξία και θέλαμε αυτό το πράγμα να το επισημοποιήσουμε και να το κάνουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα