«Έχω πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και μαζεύω σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη με το φαράσι!»

Οι 8μηνίτες συμβασιούχοι στο δήμο έδωσαν για άλλη μια φορά το παρόν τους στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και ζητούσαν να τους δοθεί η δυνατότητα παρέκτασης: να μπορέσουν δηλαδή να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην εργασία τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

«Είμαστε εργαζόμενοι ή τυχερό παιχνίδι; Έχουμε ρίξει ιδρώτα στο δρόμο μαζεύοντας σκουπίδια. Θέλουμε ισοτιμία», δήλωσε από το βήμα ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων
Γιάννης Μπούλακας, ο.....
οποίος είπε πως έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και μαζεύει σκουπίδια με το φαράσι. «Νιώθουμε απαξιωμένοι. Ήρθαμε για να δουλέψουμε. Οι μισοί μαζεύουμε σκουπίδια με το φαράσι και οι άλλοι μισοί στεκόμαστε στη σκουπιδιάρα», ανέφερε η Χριστίνα Κιζλάρη, η οποία επισήμανε πως δε θέλουν να τους συγκινήσουν, ούτε να τους λυπηθούν, ούτε να τους χειροκροτήσουν. «Θα χειροκροτήσουμε τους εαυτούς μας, όταν δικαιωθούμε», σημείωσε.

Όταν το λόγο πήρε ο Γιάννης Μπουτάρης, άναψαν και πάλι τα πνεύματα. «Ο δήμος δεν είναι εργαλείο για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι. Όλοι θα έπρεπε να είστε μόνιμοι, αλλά δεν είναι στη δυνατότητα του δήμου να μονιμοποιήσει τους εργαζομένους», είπε.

Η διοίκηση του δήμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να δοθεί η δυνατότητα παρέκτασης, καθώς έχουν ήδη επιστρέψει στο δήμο και παλαιότεροι συμβασιούχοι και δεν πλέον υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να παραστούν στη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας οπότε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Παππάς θα παρουσιάσει επισήμως το οργανόγραμμα για την καθαριότητα, ώστε να είναι ξεκάθαρο πόσοι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι στο δήμο.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν επιτακτικά να ληφθεί χθες απόφαση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, χωρίς να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

http://www.thousandnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα