Εύστοχος Σχολιασμός Επιστολής Καστανίδη προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου!!!

Έφτασε η ώρα της Αποδόμησης της Κοινοβουλευτικής Ασυδοσίας / Ασυλίας / Υπεροψίας..

«Κύριε Εισαγγελεύ,

Με συνεχείς δημόσιες δηλώσεις τους ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί διατυπώνουν την κατηγορία κατά των πολιτικών συλλήβδην ότι η...
ατιμωρησία υπουργών και υφυπουργών, που φέρονται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις του δημόσιου βίου τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο
ψήφισαν οι πολιτικοί και όχι οι δικαστές. Είναι ακριβές ότι οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για την σύνταξη και ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατά το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αποσιωπάται, όμως, ότι στις υποθέσεις αυτές ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνον μελών προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά και άλλων προσώπων.
ΣΧΟΛΙΑ
Γίνεται επιβεβαίωση των οποιονδήποτε δημοσίων δηλώσεων δικαστικών λειτουργών και παραδέχεται ότι οι πολιτικοί καλύπτουν υπουργούς και υφυπουργούς με τη μεθόδευση που υπάρχει (με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους) για μη δικαστική επέμβαση στη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία και διαχωρίζει αντισυνταγματικά τον δικαστικό χειρισμό των «υπευθύνων» δίνοντας έτσι έμμεσα και επιπλέον νομικό χρόνο μέχρι και παραγραφής με τα τερτίπια (κατά το δοκούν) της Βουλής. Η δήθεν αναφερομένη «αποσιώπηση» δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να συνδυαστεί με τον σκόπιμα από τους πολιτικούς χαμένο χρόνο και είναι προφανές ότι με σοφιστίες τοποθετεί μία φρασεολογία δήθεν αρνητική στον αναγνώστη της επιστολής του για να επισκιάσει (ανεπιτυχώς) εκ του πονηρού τη σοβαρότητα των καταγγελιών των δικαστικών λειτουργών.

Παρότι, περιέργως πως, διαφεύγει της προσοχής των πολιτικολογούντων εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων ότι προκύψασες πιθανές παραγραφές οφείλονται σε αιφνίδια διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων κατά τον μήνα Μάιο του 2009 με απόφαση συγκεκριμένης κυβέρνησης, προσπερνώ την «παράλειψη» για να διατυπώσω τις ακόλουθες σκέψεις.
ΣΧΟΛΙΑ
Αντίθετα, δεν κατάλαβε ο κύριος ότι αυτά που καταγγέλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή ότι οι παραγραφές (αν έγιναν) έγιναν με τη μεθόδευση των πολιτικών με σκόπιμες ίσως αποφάσεις , ενέργειες ή «παραλείψεις» της Βουλής των Ελλήνων και όχι των δικαστικών , ανεξαρτήτως εκάστοτε κυβερνήσεων.
Οι φέροντες την δημόσια ευθύνη σοβαροί δικαστικοί λειτουργοί «κατηγορούν» δημόσια τους πολιτικούς για «νόμιμη» εμπλοκή των στη διαδικασία ατιμωρησίας με «εξωδικαστικά» τεχνάσματα. Λες και ο κ΄Καστ. Δεν ήταν και είναι μέλος του κοινοβουλίου που εσκεμμένα όπως και ο ίδιος παραδέχεται παραπάνω, δημιούργησε την «παραγραφή» και όχι οι δικαστικοί τους οποίους και μέμφεται για τα δικά του καμώματα και άρα πολιτικολογούν;.
Στις ίδιες σκανδαλώδεις υποθέσεις φέρονται να εμπλέκονται και μη πολιτικά πρόσωπα. Συνεπώς, συμπεραίνει κάθε καλόπιστος ότι, αν για την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων ευθύνεται ο «προβληματικός» νόμος περί ευθύνης των υ
Keywords
Τυχαία Θέματα