ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οι ειδήσεις από την Εκκλησία της Ρωσίας μας χαροποιούν αφάνταστα.

Η αναγέννηση του Πατριαρχείου Μόσχας - σε όλους τους τομείς - είναι αναμφίλεκτο γεγονός, το οποίο - ως εικός - μας γεμίζει με....
ανείπωτη χαρά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
__________

Πάμπολλες νέες ενορίες δημιουργούνται σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες τεράστιοι ναοί για τις ανάγκες
των πιστών οικοδομούνται σε οικόπεδα που παραχωρεί το κράτος. Δεκάδες μοναστήρια ανακαινίζονται ή ανοικοδομούνται εκ βάθρων και σφύζουν από ζωή με τους χιλιάδες μοναχούς και μοναχές που εγκαταβιώνουν σε αυτά. Οι βάσεις μιας θαυμαστής διοικητικής οργάνωσης έχουν τεθεί. Η συνεργασία με την Πολιτεία για να στηριχθεί το μάθημα των θρησκευτικών στην παιδεία είναι δεδομένη και έχουν καθιερωθεί επίσημα προγράμματα, που χρηματοδούνται από την Εκκλησία για να αντιμετωπιστεί ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, οι εκτρώσεις και το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα στην πάλαι ποτέ χώρα της επίσημης αθείας.

Η ΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
_________

Οπως πολύ σωστά τόνισε ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ Ιλαρίων “Η Ρωσική Εκκλησία βιώνει αναγέννηση, η αθεία δεν είναι της μόδας” πια, ενώ ο Μακαριότατος Μόσχας Κύριλλος κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου λειτούργησε και προσκύνησε το λείψανο του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ, υπενθύμισε στο ποίμνιό του ότι τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν ευτυχία, αν λείπουν τα ιδανικά από την ψυχή του ανθρώπου.

Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ
______________

Η χαρά μας για την πρόοδο του αδελφού μας ομόδοξου ρωσικού λαού είναι ειλικρινής και ανυπόκριτη.

Μπορεί στο νου της ηγεσίας της Εκκλησίας του Πατριαρχείου Ρωσίας να έχει εμφωλεύσει η αίρεση του εθνοφυλετισμού, αλλά εμείς οι απλοί άνθρωποι, πέραν των ρωσικών συνόρων, αγαπούμε τους μάρτυρες και τους άλλους Αγίους της Ρωσικής Εκκλησίας και τιμούμε ιδιαίτερα μορφές όπως ο Αγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, ο Αγιος Θεοδόσιος του Κιέβου, ο Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, ο Αγιος Σέργιος του Ραντονέζ, ο Αγιος Λουκάς της Κριμαίας, κτλ..

ΤΟ "ΟΜΑΙΜΟΝ" ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
____________

Αφού μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο του κόσμου τούτου (έθνος, γλώσσα, φυλή, φύλον, οικονομική επιφάνεια κτλ.) που μπορεί να μας χωρίσει από τον πνευματικό δεσμό που μας ενώνει με όλους τους ομόδοξους ορθόδοξους πατέρες και αδελφούς μας ανά την οικουμένη.

Η ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ
_________________

Και ενώ η αγάπη μας για τον ομόδοξο ρωσικό λαό είναι δεδομένη και η χαρά μας για την πρόοδο του Πατριαρχείου Μόσχας ανυπόκριτη, παρακολουθούμε με πολύ πόνο ψυχής τα οικουμενιστικά ανοίγματα, την εκκοσμίκευση και την επέλαση της αίρεσης του εθνοφυλετισμού στην πολιτική της ηγεσίας του Π
Keywords
Τυχαία Θέματα