Εκλογές

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι εκλογές είναι σίγουρα αναγκαίες. Είμαστε έτοιμοι όμως ως λαός να διορθώσουμε τα λάθη μας;
Άντε και έγιναν οι εκλογές. Και άντε και δώσαμε ψήφο διαμαρτυρίας (γενικόλογο και αόριστο σύνθημα). Θα αλλάξουμε τίποτα; Εδώ που φτάσαμε θέλουμε αλλαγή στο σύνταγμα. Έτσι που είμαστε πρέπει οι εκλογές
να γίνονται κάθε χρόνο για καλύτερο λαϊκό έλεγχο έναντι των κυβερνητικών πολιτικών. Πρέπει οι εκλεγόμενοι να είναι.....
στην διάθεση της δικαιοσύνης για τουλάχιστον 25 χρόνια από την ημερομηνία εκλογής τους. Πρέπει οι δικαστές να μετατραπούν σε αδιάβλητους κρατικούς λειτουργούς. Πρέπει όμως και να λύσουμε τα χέρια των εκλεγομένων πολιτικών ώστε να αλλάξουν πάρα πολλά σε αυτόν τον απέραντο δύσοσμο βούρκο στον οποίο έχει μετατραπεί η πατρίδα μας.
Η εκλογές είναι το μικρότερο καλό, αναγκαίο αλλά μακράν όχι αρκετό. Είναι ίσως μια αρχή. Αν όμως ξαναλαθέψουμε τελειώσαμε.
Συγγνώμη φίλοι μου αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Είμαι τρομοκρατημένος σας λέω. Δεν υπερβάλω καθόλου.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ:
Δεν φοβάμαι το κράτος και τα όργανα καταστολής. Δεν φοβάμαι τους βαλτούς «λασπολόγοδημοσιογράφους» του συστήματος. Δεν φοβάμαι κανένα από τους πολιτικούς που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Λυπάμαι φίλοι μου αλλά εγώ είμαι ένας ταπεινός Φυσικός. Και ως Φυσικός έχω μάθει να πιστεύω στο πείραμα. Και το πείραμα λέει ότι δεν μπορεί ένας «ελάχιστα σοφός» λαός να ψηφίσει με τέτοια πλειοψηφία ένα «Γιωργάκη» (ούτε καν Γιώργο) που απλώς βγαίνει και λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», ειδικά όταν ο άλλος υποψήφιος λέει πως δεν υπάρχει σάλιο. Που είναι η λογική; Δεν σας πιστεύω ότι μας ωρίμασε η κρίση. Ο άνθρωπος ωριμάζει με συνδυασμό μελέτης και πολλής αυτοκριτικής και όχι με πείνα και εξαθλίωση. Η πείνα και εξαθλίωση πανικοβάλουν και μετατρέπουν τον λαό σε όχλο.
Λυπάμαι αλλά εγώ φοβάμαι και οι φόβοι μου είναι βάσιμοι διότι στηρίζονται στην μόνη λογική που ποτέ δεν προδίδει το μυαλό. Την λογική της Φύσης.
ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΦΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ; ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ;
Μας το εύχομαι ολόψυχα
Με αγάπη.
Ευστάθιος Ματσαρίδης
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα