Εκλογές αφού αποφύγουμε την χρεοκοπία ζητά η Ντόρα

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών αφού βγει η Ελλάδα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλώντας στον Ρ/Σ Flash τόνισε πως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή εκλογών είναι να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα βρεθεί στη δραχμή και
δεν θα αξίζει η περιουσία του κόσμου, η δουλειά του κλπ σε σχέση με το ευρώ 50 ή 60 ευρώ.

«Εκεί θα καταλήξουμε δηλαδή αν η....
Ελλάδα πάει στη δραχμή», τόνισε ενώ εκτίμησε πως οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν εντολή εισόδου στη Βουλή σε πολλά κόμματα και τα υποχρεώσει τις πολιτικές δυνάμεις σε νέα μορφή πολιτικής.

«Δηλαδή στην αναζήτηση περισσότερων συνεργασιών, περισσότερων συναινέσεων, περισσότερων προτάσεων και ελέγχου αλλήλων», εξήγησε και ανέφερε πως «χρειάζεται ένας εσωτερικός αλληλοέλεγχος και στην επόμενη κυβέρνηση και μια διαφορετική ισορροπία».

Εντωμεταξύ η Δημοκρατική Συμμαχία έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και ενόψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει διαμηνύσει πως πρέπει να συμφωνήσουν και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον κ. Παπαδήμο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης αν θέλουν να αποτρέψουν οριζόντιες περικοπές και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, πρέπει να διαπραγματευτούν σκληρά και να αντιπροτείνουν ένα ρεαλιστικό πακέτο πρόσθετων διαρθρωτικών αλλαγών που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», δήλωσε.

Η Δημοκρατική Συμμαχία εξαπέλυσε όμως επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

«Πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι ώρα για παιχνίδια αριθμών και λογιστικών υπολογισμών. Οφείλουν ετούτη την ώρα να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές τακτικές και τα παιχνίδια σκοπιμοτήτων και αντί να δυναμιτίζουν την κυβέρνηση να επικεντρωθούν στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα