Εμμένει στους δραματικούς τόνους ο Βενιζέλος

«Yπερήφανη χώρα», είπε, « δεν είναι αυτή που αυτοκτονεί, παρασυρόμενη από λαϊκισμό αλλά αυτή που σχεδιάζει και κερδίζει την μάχη της ιστορίας και όχι μία συγκυριακή μάχη».
Μάλιστα απευθυνόμενος σε όσους τον επικρίνουν απάντησε χαρακτηριστικά, «παλεύουμε κυριολεκτικά με τον Λουκά Παπαδήμο, κυριολεκτικά νύχτα και μέρα για αυτή την διαπραγμάτευση, αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί αν τα .....
καταφέρει καλύτερα να έρθει να μας το πει».

Σε μια προσπάθεια να ορίσει
τον τρόπο που γίνεται ο διάλογος με τους εταίρους και τους δανειστές, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι η κουβέντα για ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό κράτος ανήκει σε προηγούμενες δεκαετίες κι ότι η πρόθεση των εταίρων είναι να μεταφέρουν και στη χώρα μας ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο το οποίο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στις χώρες τους. Σε ότι αφορά δε τις εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι μας, όπως ανέφερε, «δεν συναλλάσσονται με κυβερνήσεις και πρόσωπα συναλλάσσονται με την Ελλάδα και θέλουν να γνωρίζουν αν ως Ελλάδα έχουμε άλλη λύση από αυτή που μας προτείνουν ή όχι»

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει παραμονή στο πρόγραμμα χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται» τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας όχι μόνο σε επίπεδο δημοσιονομικό αλλά πολιτικό και κοινωνικό ενώ έστρεψε τέλος τα βέλη του κατά της Ν.Δ. σχολιάζοντας ότι «όσοι μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση τώρα έχουν σταματήσει γιατί κατάλαβαν και οι ίδιοι πως παίζεται το παιχνίδι»

http://briefingnews.gr/Π
Keywords
Τυχαία Θέματα