Επανεξελέγη ο Π. Ευθυμίου στην προεδρία του ΟΑΣΕ

Στην 20η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Πέτρος Ευθυμίου επανεξελέγη στη θέση του προέδρου, παμψηφεί.

Η ψηφοφορία που τελέστηκε δια ανατάσεως της χειρός έδειξε ότι ο κ. Ευθυμίου έχει την εμπιστοσύνη όλων των βουλευτών που....
συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου.

«Η επανεκλογή μου σήμερα είναι φυσικά μια στιγμή προσωπικής ικανοποίησης άλλα είναι και μια στιγμή περηφάνιας για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας που θέλουν πολλοί να τον παρουσιάσουν ως έναν τόπο που έχει μόνο δυσκολίες ενώ η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες έχει και τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε:

«Δούλεψα εδώ μέσα σ' αυτήν την κοινοβουλευτική συνέλευση όπου 320 βουλευτές και γερουσιαστές από 56 χώρες έκριναν ότι ένας Έλληνας με τη δουλειά του με την προσφορά του μπορεί να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο, διεθνή, περιφερειακό οργανισμό».

Μιλώντας για τους στόχους της δεύτερης θητείας του τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τις αξίες του ΟΑΣΕ και θα προσπαθήσει ταυτόχρονα να γίνει η παρουσία της Ελλάδας αισθητή.

Στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ εγκρίθηκαν 25 διακηρύξεις που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς ασφάλειας, τον κυβερνοχώρο, την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και όλες συμπεριλήφθηκαν στη τελική διακήρυξη του Βελιγραδίου.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία εκτός από τον κ. Ευθυμίου συμμετείχαν οι βουλευτές Ιωσήφ Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ, Ν. Χανίων), Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ, Ν. Φθιώτιδας), Χρήστος Ζώης (ΝΔ, Ν. Λαρίσης), και Μαυρουδής Βορίδης (ΛΑΟΣ, Υπ. Αττικής).

Σε παρέμβαση του στη Γενική Συνέλευση ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ρόλο των εταιριών αξιολόγησης εκφράζοντας την ανάγκη να μπουν όροι και κανόνες στη λειτουργία τους ενώ ζήτησε να ασχοληθεί και ο ΟΑΣΕ με το θέμα.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα