ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η δήλωση της υπουργού παιδείας ότι σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες εφημεριακές θέσεις από τις προβλεπόμενες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται η χειροτονία νέων κληρικών, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολιτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ......
ΣΥΝΟΔΟ

Σεβασμιότατε!

Είναι
δική σας πρώτιστα η ευθύνη ή του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου να στηλιτεύσουν το ατόπημα της Υπουργού “Διά βίου μάθησης”;

Προφανώς του Αρχιεπισκόπου και της Συνόδου.

Ακούσατε τον Αρχιεπίσκοπο ή την Ιερά Σύνοδο να βγάλουν έστω και άχνα για το θέμα, ενώ πέρασαν τόσες μέρες που η κυρία υπουργός έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις;

Οχι βέβαια.

ΔΕΙΡΑΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ! ΟΧΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ!

Θα μου απαντήσετε ίσως ότι εσείς κάνατε το καθήκον σας.

Οχι Σεβασμιότατε! Δεν κάνατε το καθήκον σας. Το κάνατε μισό. Για να ακριβολογούμε δείρατε το σαμάρι! Οχι το γάιδαρο.

Για να κάνετε το καθήκον σας θα έπρεπε προπαντός να στηλιτεύσετε αυστηρά τη σιωπή της Συνόδου και τη συνωμοσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος τα έκανε πλακάκια με τους “διά βίου” άθεους και γι’ αυτό κοπανούν ανελέητα την Εκκλησία, το μάθημα των θρησκευτικών κτλ..

Γι’ αυτά τα θέματα μιλήσατε; Δυστυχώς δεν βγάλατε άχνα!

Αρα δεν κάνατε το καθήκον σας, Σεβασμιότατε.!

Θέλετε να λέτε τα πράγματα σωστά και να σας επαινούμε με όλη μας την καρδιά;

Αρχίστε από αυτά από τα οποία κινδυνεύει κυρίως η Εκκλησία.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ

Μη μας υπενθυμίζετε τις τέσσερις φάλαγγες του Φράνκο που προελαύνουν προς τη Μαδρίτη! Δεν περιμένουμε, άλλωστε, τίποτα καλύτερο από τους Πασόκους. Για την πέμπτη φάλαγγα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του Γιαγκάτζογλου και της λοιπής χορείας, οι οποίοι ενεργούν συνωμοτικά ανενόχλητοι στα ανώτατα κλιμάκια της Διοίκησης της Εκκλησίας αναμένουμε τον ελεγκτικό σας λόγο.

Από την αφωνία των ποιμένων της - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - και από τον συνωμότη των άθεων κυβερνώντων πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κινδυνεύουν τα πραγματικά συμφέροντα της Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους.

Αλλιώς ουδείς εμπιστεύεται τις ανησυχίες σας ως κατά Θεόν Σεβασμιότατε.

Ο ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΑΣ

Αλλά να έλθουμε - αν δεν έχετε αντίρρηση - και σε ένα άλλο θέμα. Αναφερθήκατε πρόσφατα σε κληρικό της Μητρόπολής σας ο οποίος αν είναι να πιστέψουμε το ένα δέκατο των όσων τον κατηγορείται, είναι με τον επιεικέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό Θεομπαίκτης.

Και περί μεν του κληρικού αυτού δεν χρειάζεται ασφαλώς περαιτέρω αναφορά. Θέλω να πιστεύω ότι κινήσατε ήδη τη διαδικασία της καθαίρεσης και του αποσχηματισμού του.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα