Γαλάζια πυρά στην κυβέρνηση για το χαράτσι και τις προσλήψεις

Για συνεχή ψεύδη, εμπαιγμό των πολιτών και αναλγησία κατηγορεί την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή των θέμα των προσλήψεων -σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο- αλλά και για το χαράτσι στα ακίνητα , το οποίο διπλασιάστηκε.

Μετά την απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις....
καταγγελίες για 24.000 νέες
προσλήψεις το οποίο υποστήριξε ότι υπήρξε μείωση προσωπικού κατά 200.000 , ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως : «το θράσος τους δεν έχει όρια».

Ο κ. Μιχελάκης ξαναρωτά το υπουργείο αν «διαψεύδουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οποία το 2010 έγιναν 25.850 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 προσλήψεις με συμβάσεις έργου.» Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται προσλήψεις, που δεν ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, όπως το προσωπικό για τα Σώματα Ασφαλείας και οι γιατροί του ΕΣΥ!»

Ακόμη, ρωτά «πως γίνεται οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν μειωθεί κατά 200.000 -όπως ισχυρίζεται το υπουργείο- οι αποδοχές τους να έχουν μειωθεί κατά 13,5% και το κόστος της μισθοδοσίας να έχει περιοριστεί μόνο κατά 7%.»

Παράλληλά, μετά την δημοσιοποίηση του πίνακα για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα βάση της τιμής ζώνης και της παλαιότητας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε πως «μόλις τρεις μέρες μετά τις ανακοινώσεις του για το νέο, έκτο κατά σειρά χαράτσι στα ακίνητα -το οποίο προφανώς έγινε … ”στο πόδι”- ο κ. Βενιζέλος αυτοδιαψεύδεται.»

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από την ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο, προκύπτουν, τουλάχιστον, τρία ψέματα:
· Οι επιβαρύνσεις είναι έως και διπλάσιες σε σχέση με όσα ο ίδιος είπε στη Θεσσαλονίκη.
· Οι συντελεστές αυξάνονται έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό που είχε δηλώσει.
· Επιβάλλεται χαράτσι 3 ευρώ ανά τετραγωνικό στις λαϊκές γειτονιές, αντί των 0,5 ευρώ που είχε πει ο ίδιος.

«Απόλυτη αναλγησία και αναξιοπιστία, μιας κυβέρνησης, που επιβάλλει αυτό το απαράδεκτο χαράτσι σε άνεργους, αλλά και σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Και μάλιστα, αν δεν έχουν να το πληρώσουν, θα τους τιμωρούν κόβοντάς τους το ρεύμα. Πρόκληση και εμπαιγμός για τον κόσμο που βρίσκεται σε απόγνωση και δεν αντέχει άλλο».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα