Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κοντά στην καταστροφή

Για την επικείμενη καταστροφή κάνουν λόγο τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. Τα περισσότερα ΜΜΕ
κάνουν εκτενή αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπδο, ενώ εκτιμούν ότι η ψηφοφορία της Κυριακής θα είναι πιθανότατα “εκρηκτική”.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους “αντάρτες” βουλευτές των τριών κομμάτων που στήριζαν μέχρι την Παρασκευή την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ σημειώνουν ότι η ελληνική κοινή γνώμη είναι διχασμένη.
Οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοίθ σταθμοί αφιερώνουν δεκάδες σελίδες και....
δεκάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου για να αλαύσουν το “ελληνικό πρόβλημα”, ενώ κάνουν και έναν πρόχειρο υπολογισμό πόσο θα κοστίσει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στους γερμανούς πολίτες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανοί πολίτες φαίνονται να είναι “απογοητευμένοι” από την μέχρι στιγμής απόδοση των μέτρων στην Ελλάδα, ενώ σε ποσοστό 48%, σε δημοσκόπηση της ηλεκτρονικής έκδοσης των γερμανικών Financial Times, οι Γερμανοί σημειώνουν ότι οι “δανειστές ζητούν πολύ λίγα έως τώρα από τους Έλληνες”, και ζητούν από την τρόικα και το Eurogroup να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα με το ποσό των 130 δισ.
Στα πρώτα θέματά τους, τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για μία υποβόσκουσα κοινωνική έκρηξη, της οποίας της επιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να προβλέψει.

http://www.epikaira.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα