ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ: "Ίσως χρειαστεί να γίνει και βίαιη η κατάσταση..."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ:

"Αυτοί οι πολιτικοί είναι πολιτικοί της άδειας κατσαρόλας. ...έχουν συνηθίσει να φοράνε πολύ μεγάλα κοστούμια, για να χωράνε τις κοιλάρες τους απ' αυτά που έχουν φάει..."

Στο ραδιόφωνο του "e-Rock.gr" και στην εκπομπή "Τα Επίκαιρα" του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε νωρίτερα το μεσημέρι ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Κότσιρας, με αφορμή την χθεσινή επιστολή του στήριξης στο κίνημα των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ.

Μιλώντας για το κίνημα των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, τον ρόλο των Ελλήνων καλλιτεχνών και των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και
απαντώντας στις κινδυνολογίες Καρατζαφέρη και....
άλλων πολιτικών, δήλωσε:

"Εμείς οι καλλιτέχνες, οποιοδήποτε μουσικό ιδίωμα ή μορφή τέχνης και αν υπηρετούμε, επειδή ακριβώς έχουμε αυτό το ένα παραπάνω βήμα, πρέπει να μιλάμε γι' αυτό το θέμα, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που έκανα το κάλεσμα προς τους συναδέλφους μου με αυτή την επιστολή.

Πρέπει όλοι μαζί, χωρίς κακίες, χωρίς μικροκομματικές διαθέσεις, χωρίς κόντρες να προχωρήσουμε, γιατί αυτό που έρχεται είναι τεράστιο. Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει όλοι το μέγεθος του προβλήματος. Ότι πήγα για παράδειγμα στο Ισραήλ και δεν δεχόντουσαν ελληνική πιστωτική κάρτα, το ότι πήγα στο Λονδίνο και με είχαν στην ουρά με τους ανθρώπους των τρίτων χωρών, όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή, που εμείς που βγαίνουμε στο εξωτερικό τα αντιμετωπίζουμε, σε λίγο καιρό θα τα αντιμετωπίζουμε και μέσα στην χώρα μας όλοι.

Βρισκόμουν στο εξωτερικό και μάθαινα τα νέα της Ελλάδας από ξένα Μέσα και όχι από τα ελληνικά, πράγμα που με εκνεύρισε αφάνταστα.

Γι' αυτό καλώ τους συναδέλφους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να...
μιλήσουν κάπου, σε ένα ραδιόφωνο, σε μία τηλεόραση, σε ένα περιοδικό, να εκμεταλλευτούν αυτό το πράγμα που μας έχει χαρίσει ο Έλληνας, αγοράζοντας τα CD μας, ακούγοντας τις μουσικές μας, ερχόμενος στις συναυλίες μας, να το εκμεταλευτούμε υπερ του ίδιου του ανθρώπου. Είναι υποχρέωσή μας πια...".

Ερωτηθείς για αυτό που βλέπει στην πλατεία Συντάγματος, απάντησε: "Ο κόσμος είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένος, ως προς αυτό που ζητάει στο Σύνταγμα.

Το βασικό αίτημα είναι ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια πρέπει να αλλάξει. Αυτή η πολιτική μας οδηγεί όλους στην καταστροφή. Φυσικά τραγουδιστής είμαι, δεν είμαι πολιτικός για να προτείνω μεγάλες λύσεις, ξέρω όμως πιο είναι το κακό. Πληρώνουμε εκατομμύρια κάθε μήνα σε ανθρώπους για να κάνουν αυτή την δουλειά. Αυτούς λοιπόν εγκαλούμε στην τάξη, οι οποίοι αν δεν μπορούν ας παραιτηθούν...".

Κληθείς να σχολιάσει κινδυνολογίες, όπως η πρόσφατη του Γιώργου Καρατζαφέρη για ιδιαίτερη προσοχή, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της περίπτωσης Μπουμπάρακ, σχολιάσε σε ιδιαίτερο τόνο:

"Υπάρχει ένα θέμα με όλους αυτούς τους πολιτικούς. Αυτοί οι πολιτικοί είναι πολιτικοί της άδειας κατσαρόλας. Δηλαδή είναι άνθρωποι χωρίς περιε
Keywords
Αναζητήσεις
κοτσιρας ισραηλ
Τυχαία Θέματα