ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…!!!

Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή

Οι τελευταίες κυβερνήσεις εκλέχτηκαν με σύνθημα την καταπολέμηση της διαφθοράς με την ανασυγκρότηση του κράτους…!!!
Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο διαφθορά κερδίζει κατά κράτος τις κυβερνήσεις και έχει επιφέρει φτώχια στη χώρα…!!
Ενώ όλοι συμφωνούμε ότι για την καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτείται πολιτική βούληση και μόνο, σήμερα παρατηρούμε ότι είναι αδύνατο να έχουμε αποτελέσματα προφανώς για τον....
λόγω του ότι, δεν είναι στις επιθυμίες και στις προτεραιότητες η καταπολέμηση της από τους πολιτικούς.
Ο βασικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά
και ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν θέλει να τα καταπολεμήσει είναι ότι τους εξυπηρετούν και προφανώς έχουν ενεργεί συμμετοχή στη διαφθορά.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις χαρακτηρίζονται από μία ανικανότητα να παραγάγουν ουσιαστικό νομοθετικό έργο και στις περιπτώσεις που το έπραξαν το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει τον νόμο.…!!!
Αυτό γίνεται γιατί οι πολιτικοί μας είναι όμηροι των χρηστών της διαφθοράς και παρεμβαίνουν στα όργανα του κράτους που προσπαθούν να εφαρμόσουν τους νόμους…!!!
Δεν πίστεψα ποτέ αλλά ούτε και πιστεύω ότι οι υπηρεσίες που εφαρμόζουν τους νόμους και την τάξη στη χώρα μας ( δικαιοσύνη και όργανα της τάξης), έχουν σαν σκοπό να «εκτελούν» τους πολίτες και να προσπαθούν να αποσυντονίσουν την κοινωνία…!!!
Πιστεύω ότι αν οι κυβερνήσεις αφήσουν ελεύθερες την Ελληνική δικαιοσύνη και τις δυνάμεις της εκτελεστικής εξουσίας να λειτουργήσουν αυτόνομα, η χώρα θα αλλάξει με μιας εικόνα.
Σήμερα είναι πλέον εμφανές ότι η νόμιμη εκλεγμένη και μη πολιτεία, έχει επιλέξει την σύγκρουση με το μεγαλύτερο μέρος του λαού για να διαφυλάξει τα κεκτημένα της…!!
Για να πετύχουν το σκοπό τους έχουν καταφέρει διαχρονικά να έχουν μαζί τους ένα αρκετά σημαντικό μέρος του Ελληνικού λαού που φτάνει περίπου το 10% το οποίο αρκεί για να τους διατηρεί στην εξουσία.
Αυτό το ποσοστό του 10% έχει « μπλοκάρει» τους μηχανισμούς λειτουργίας του κράτους, σε κάθε επίπεδο κατέχοντας τις σημαντικότερες θέσεις μετά από πολιτικές εισηγήσεις και επιλογές σε όλους τους τομείς του Δημοσίου.
Με απλά λόγια , το 10% αντιστοιχεί σε περίπου 600-700.000 ψηφοφόρους που επιλεγεται διαχρονικά, (να επισημανθεί ότι είναι αναλογικά από όλα τα κόμματα), διαχειρίζεται όλες τις θέσεις που ασχολούνται με προμήθειες του δημοσίου, εγκρίσεις, προγραμμάτα, κατασκευές; και γενικά οτιδήποτε αφορά δαπάνες του δημοσίου…!!!
Ελέγχουν κάθε επένδυση μικρή η μεγάλη στη Ελλάδα , και δηλώνουν «ανοιχτά» ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στη χώρα αν δεν έχει την δική τους « έγκριση»…!!!

Από τη μία αυτό καθιστά πλέον αδύνατη την δυνατότητα προσέλευσης επενδύσεων στη χώρα μας, από την άλλη, επειδή η Ελλάδα έχει πλούτο από μόνη της, ( πολιτισμός-ναυσιπλοΐα-τουρισμός κλπ) τους ικανοποιεί το υπάρχον σύστημα και επουδενί δεν επιθυμούν να ανοιχτεί η χώρα μας σε ξένες επενδύσεις γιατί έτσι κινδυνεύουν να χάσουν αυτό που για πολλά χρόνια ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά , δηλαδή τα ει
Keywords
Τυχαία Θέματα