Γιώργος Παπακωνσταντίνου: "Αλλα κόλπα"!!!

ΠΩΣ κατέθεσαν βράδυ και σε ανύποπτο χρόνο, τροπολογία-εξπρές για τη ΔΕΗ, καταδεικνύοντας την ανάγκη να μας πιάσουν στον ύπνο προκειμένου να υφαρπάξουν το υστέρημα των Ελλήνων!

Αθανάσιος Τσίγκας
Αυτή η χώρα τελικά είναι μαγική. Όσο και αν πιστεύουμε ότι υπάρχει λογική συνέχεια και συνέπεια στις πράξεις των πολιτικών μας, πάντοτε θα μας εκπλήσσουν και θα μας δίνουν το δικαίωμα και τα εναύσματα για να τους βρίζουμε. Θα....
θυμόσαστε που στις 22/3 (για όσους δεν το έχουν διαβάσει http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=44571&type=1&kata=0…),
είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και στην πρεμούρα του ανεκδιήγητου υπουργού της σημερινής συγκυβέρνησης κ.Παπακωνσταντίνου, να καλύψει νομικά την λοβιτούρα της ΔΕΗ, που εισπράττει από όλους εμάς τους καταναλωτές ακόμη ένα «χαράτσι» αυτό των ΥΚΩ.

Σας είχαμε τότε αναφέρει ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο, για να βρει η «μαγική» νομική φόρμουλα, έτσι ώστε και η ΔΕΗ να καλυφθεί από τυχόν δικαστικές διεκδικήσεις, αλλά και το εν λόγω «χαράτσι» να συνεχίζει να εισπράττετε.

Βρέθηκε λοιπόν η νομική διέξοδος και με μια τροπολογία-εξπρές, που κατατέθηκε στο Ν/Σ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό (ακόμη ένα Ν/Σ και τροπολογία που κατατίθενται βράδυ και σε ανύποπτο χρόνο, καταδεικνύοντας την ανάγκη να μας πιάσουν στον ύπνο), σώζεται απ΄ την χρεοκοπία η ΔΕΗ, αφού μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για την χρέωση αυτή, αλλά και τον κίνδυνο δικαστικών διεκδικήσεων από πλευράς ελλήνων πολιτών, ελλόχευε ο σοβαρός κίνδυνος να αναγκασθεί η διοίκηση της ΔΕΗ, να επιστρέψει το τεράστιο ποσό του 1,8 περίπου δις. ευρώ.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την τροπολογία (η οποία ψηφίστηκε), καθίστανται υπόχρεοι του ανταλλάγματος για τις ΥΚΩ οι χρήστες της ηλεκτρικής ενέργειας (καταναλωτές) και όχι οι πάροχοι ηλεκτρισμού.

Φυσικά η τροπολογία ρυθμίζει και τα αναδρομικά ποσά των ΥΚΩ, αυτά δηλαδή που έχουν καταβληθεί τα έτη 2008-2011, μέσω συμψηφισμού, χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών, αφού προβλέπεται διαγραφή πιθανού χρεωστικού υπολοίπου σε βάρος των χρηστών.

Ειδικότερα δε, στην τροπολογία αναφέρεται ότι παρ’ ότι η απόφαση του ΣτΕ κατήργησε τις υπουργικές αποφάσεις για τις ΥΚΩ των ετών 2009 και 2010, εντούτοις καταργείται και η απόφαση για το 2011, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα συνολικά και για «καλυφθεί» η διοίκηση της ΔΕΗ για την «πατάτα» την οποία διέπραξε (και διαπράττει) με την είσπραξη χρέωσης, με καταργημένο νόμο και χωρίς ισχύ.

Αυτό το γεγονός όμως, έβγαλε από το καβούκι τους διοικούντες στην ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω χρέωση, ήταν νομότυπη και ορθώς εισπραττόμενη, αφού είχε εγκριθεί (σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ) από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Κατόπιν της παραπάνω εξέλιξης, η ΡΑΕ, πέρασε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να καλύψει τις δικές της ενέργειες, με ανάλογη ανακοίνωση, η οποία επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Η χρέωση για τις
Keywords
Τυχαία Θέματα