Γιώργος Παπανδρέου: "Με αυτόν τον τρόπο, εκδικούμαι τον πατέρα μου"!!!

Μια "βρώμικη" ιστορία από το παρελθόν για τα... νύχια του Γιωργάκη

Φαντάρος στην Καλαμάτα. Ο διοικητής δεξιός που κάποτε συμμετείχε ενεργά στο "πραξικόπημα της πιζάμας" (αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό;). Τότε συνελήφθη μα άγνωστο πώς κατάφερε να γλυτώσει και να μετατεθεί ως διοικητής στο....
9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας.
Εκεί παρουσιάσθηκε
και ο Γιώργος και έμεινε για αρκετό διάστημα, ενώ στις εξόδους του συμμετείχε και σε συνεδριάσεις της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας.
Κάποια στιγμή τα στελέχη του κόμματος, όπως και ο, τότε παντοδύναμος, Σταύρος Μπένος, δήμαρχος της πόλης, άρχισαν να συζητούν για "τα νύχια του Γιώργου".
Μα καλά, ήταν τόσο σοβαρό θέμα "τα νύχια του Γιώργου"; για να ασχολούνται με αυτά τα στελέχη του, γεμάτου υποσχέσεις, κόμματος;
Ο Γιώργος για έναν παράξενο λόγο δεν έκοβε τα νύχια του καθόλου! Ήταν μακριά και μαύρα από τη βρώμα σε σημείο προκλητικό!
Και ποιός να του πει το παραμικρό στο Στρατόπεδο; Ο διοικητής; Φαίνεται πως αυτός είχε κάνει τις συμφωνίες του ήδη "τακτοποιώντας" το παρελθόν. Οι αξιωματικοί, ο λοχίας, ο δεκανέας...
Ποιός μπορούσε να μιλήσει, να πει το παραμικρό στον...
γιο του Προέδρου; Είμαστε με τα καλά μας που θα τολμούσε κανείς στην εποχή των μυστακοφόρων να ξεστομίσει το παραμικρό στον στρατευμένο νέο, υιό του πρωθυπουργού; Στην Ελλάδα ζούμε...
Κι όμως, κάποιοι το σκέφτηκαν αλλά κώλωναν διότι, είπαμε, ήταν ο γιος του Προέδρου! Ο Μπένος, άριστος μηχανορράφος έβαλε κάτω τα πράγματα και ως καλός τοπογράφος έφτιαξε το σχέδιο: μαζί με τον μετέπειτα βουλευτή, Πέτρο Κατσιλιέρη, κάλεσαν ένα βράδυ Σαββάτου τον Γιώργο σε δείπνο "στου Ταμπάκη". Παράλληλα φώναξαν και ένα στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ να παραστεί στο δείπνο.
Πριν φθάσει ο Γιώργος, είπαν στο στέλεχος τον πραγματικό λόγο της συνάντησης που δεν ήταν άλλος από "τα νύχια του Γιώργου", ζητώντας του να το πει αυτός.
Αφού έφθασε ο Γιώργος και άρχισε το φαγητό με συζητήσεις κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα
το στέλεχος το πήρε απόφαση, θεωρώντας ότι είχε υποχρέωση απέναντι στον Πρόεδρο και το κόμμα να βάλει τα... νύχια του Γιώργου σε τάξη, "για να μην σχολιάζει η κοινωνία". Κάποια στιγμή ζήτησε από τον πονηρό Μπένο που έβγαλε εντέχνως την ουρά του έξω, να απομακρυνθεί με τον φίλο του Πέτρο.
Αυτοί κατάλαβαν, βρήκαν πρόσχημα (άλλωστε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τη φέρεις στον Γιώργο) κι απομακρύνθηκαν από το τραπέζι.
Το στέλεχος αφού ξεκίνησε μια συζήτηση περί κομματικών ανέμων (τότε δεν είχαν αποκαλυφθεί περιπτώσεις λεηλασίας, ΟΤΕ, υποβρυχίων και άλλων πολλών που μέχρι σήμερα παραμένουν στο σκοτάδι) και ιδεολογικών αναζητήσεων.
Κάποια στιγμή, απευθύνεται στο Giorgo ρωτώντας το: "γιατί το κάνεις αυτό;".
-"Ποιό, τι κάνω"απάντησε αιφνιδιασμένος αυτός.
-"Αυτό με τα νύχια σου".
Μετά από κάποιες ρηχές προσπάθειες δικαιολογίας, ο Γιώργος πετά κάτι που αφήνει τον άλλον άναυδο:
-"Με αυτόν τον τρόπο εκδικούμαι τον πατέρα μου!"
Keywords
Τυχαία Θέματα