Η Merkozy ο Sarkel και το ... σαμποτάζ !!!

Σχέδιο που περιλαμβάνει την παράλληλη λειτουργία δύο μηχανισμών διάσωσης χωρών μελών της ευρωζώνης επεξεργάζονται Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, με σκοπό να το παρουσιάσουν στη σύνοδο κορυφής, αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της, η έγκριτη βρετανική εφημερίδα financial times.Και συνεχίζει, λέγοντας, ότι η Γερμανία επιμένει στην....
ύπαρξη μιάς νέας συνθήκης στην Ευρώπη.

Oι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες τονίζουν ότι η «δύναμη πυρός» της ευρωζώνης θα διπλασιαστεί, με το EFSF
να διατηρεί τα 440 δισ. ευρώ του ενεργητικού του και τον νέο Μηχανισμό Σταθερότητας ESM να διαθέτει άλλα 500 δισ. Ευρώ, ενώ φέρονται να αναγνωρίζουν, ότι το σχέδιό τους είναι αμφιλεγόμενο, και ενδέχεται να συναντήσει εμπόδια από χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Αποφασισμένος να μπλοκάρει το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, σε περίπτωση που “θιγούν” τα βρετανικά συμφέροντα είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από κύκλους στην Βρετανία.Σε άρθρο του στους “financial times” κρίνει εμμέσως πλην σαφώς, ως όχι ιδιαίτερα πειστική την προτεινόμενη από Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση της Ευρωζώνης.

“Δεν θα υπογράψω μια Συνθήκη άν δεν θα διασφαλίζει την κοινή αγορά και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες…. Αν θέλουν να προχωρήσουν σε μια ξεχωριστή συνθήκη, μόνο με τους 17, δεν βλέπω πως θα μπορέσουν να το πετύχουν χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς θεσμούς που αφορούν ολόκληρη την ΕΕ….Αν πάλι το ζητούμενο είναι η διασφάλιση του ευρώ, εμείς θα βοηθήσουμε μόνον αφού προηγουμένως διασφαλίσουμε τα "συμφέροντά" μας. Αν αυτό δεν γίνει, νέα Συνθήκη δεν θα υπάρξει” επισημαίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εξέφρασε σήμερα στο Παρίσι την «πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους και τη σημασία μιας θετικής έκβασης «για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο».

«Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση.Υπάρχει ο “κίνδυνος έκρηξης” αν δεν υλοποιηθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν με την Άνγκελα Μέρκελ…Η Ευρώπη έχει ανάγκη να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και οι πιστωτές της, δεν έχουν πια εμπιστοσύνη» δήλωσε σήμερα ο Σαρκοζί.
Η Φινλανδία, εκφράζει ενστάσεις για το θέμα της ειδικής πλειοψηφίας. Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, δήλωσε ότι η χώρα της επιθυμεί να παραμείνει ως έχει η “διαδικασία λήψης αποφάσεων” δηλ. με ομοφωνία από το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Νέτσας τάχθηκε υπέρ των "γαλλογερμανικών προτάσεων", εφόσον αυτές αφορούν πρωτίστως τους 17 στην ευρωζώνη και δεν σημαίνουν τον κατακερματισμό της ΕΕ.

Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ θα συναντηθούν σήμερα, Πέμπτη, (σ.σ.: το άρθρο γράφτηκε εχτές) πριν το επίσημο γεύμα των ηγετών, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, τον πρόεδρο της Κομισιό
Keywords
Τυχαία Θέματα