Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ...

Οι στάχτες από την τραγωδία της μαρτυρικής Κύπρου μας το 1974, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα την δημοκρατία. Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας και ο υπεύθυνος της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, δικτάτορας Ιωαννίδης «πέρασαν» τις πύλες του Κορυδαλλού, καταδικασθέντες από την νεογέννητη δημοκρατία μας.

Πρώτος Πρωθυπουργός της νεοσύστατης Δημοκρατίας μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επί των........
ημερών
του «χτυπάει» την Κύπρο ο Αττίλας 2, στις 14 Αυγούστου 1974 και χάνεται το 38% της Μεγαλονήσου, χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Μένει απαθής και αφήνει αβοήθητη την Κύπρο στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Αυτός ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών, λέει το ιστορικά, πλέον, κατακριτέο, «η Κύπρος κείται μακράν». Επιπρόσθετα, καταγράφεται ως «επίτευγμα» της Δημοκρατίας μας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 που επεξεργάσθηκε η Ε΄ Αναθεωρητική βουλή, τον Ιούνιο του 1975, όταν και ορίσθηκε ως πολίτευμα της Ελλάδος, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ο χρόνος που κύλισε από τότε μέχρι σήμερα αποδεικνύει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, όπως και όλα τα άλλα αναθεωρημένα Συντάγματα, ήταν τελείως διάτρητα και ελλιπή και επέτρεψαν στα πολιτικά κόμματα της πατρίδος μας να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες προς όφελός τους, αλλά και κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.

Όλοι όσοι διατελέσαν Πρωθυπουργοί αυτής της χώρας έχουν τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος μας. Μεταχειρίστηκαν τα αναθεωρημένα Συντάγματα, όχι για την δημιουργία και την προάσπιση θεσμών και νόμων μιας υγιούς δημοκρατίας, αλλά τα προσάρμοζαν σύμφωνα με το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον. Δημιούργησαν ένα άκρατο πελατειακό κράτος που υφάρπαζε την ψήφο του άμοιρου και ανυποψίαστου ψηφοφόρου, υποτίθεται για καλύτερες ημέρες, μετατρέποντας την Δημοκρατία, σε αχαλίνωτη κομματοκρατία. Όλα τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κυβέρνησαν τον τόπο, από όλες τις βαθμίδες εξουσίας, με την στρατηγική μέθοδο της πλήρους ατιμωρησίας γιατί «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει». Έτσι βλέπουμε, όλα αυτά τα χρόνια με αηδία, αγανάκτηση και οργή να μην υπάρχουν ένοχοι για όλα τα σκάνδαλα που διέπραξαν οι πολιτικοί μας κατά των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Συνεχιστής, αυτής της ζοφερής κατάστασης και η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεπικουρούμενη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ντόρα Μπακογιάννη, που εφάρμοσε την πολιτική των σκληρών μέτρων του μνημονίου και επί δυο χρόνια τώρα έχει παντελώς αποτύχει. Όλα τα οικονομικά μέτρα τα οποία έλαβε, οδήγησαν την οικονομία στην απόλυτη ύφεση και εξαθλίωσαν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όλους εκείνους τους έντιμους φορολογικά Έλληνες πολίτες. Απ’ την άλλη τους φορολογικά ασυνεπείς δεν τους άγγιξαν γιατί δεν μπόρεσαν να τους ελέγξουν από τη στιγμή που ποτέ δεν θεράπευσαν τις διαχρονικές παθογένειες του κράτους που οι ίδιοι δημιούργησαν στα
Keywords
Τυχαία Θέματα