Εληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού

Αίσιο τέλος είχε χθες αργά το βράδυ, λίγο μετά τις 11, η ομηρία στις φυλακές του Κορυδαλλού, που ξεκίνησε όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, με άλλους κρατούμενους προσπάθησε να αποδράσει, ανεπιτυχώς, λόγω κινητοποίησης των αστυνομικών των φυλακών.

Την απόπειρα απόδρασης διαδέχθηκε η ομηρία τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων από.......
τον Π. Βλαστό και τρεις ακόμα κρατούμενους, που κατηγορούνται για συμμετοχή
στους Πυρήνες της Φωτιάς. Τελικά οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στις φυλακές, τις συνθήκες κράτησης, το ασαφές καθεστώς των αδειών, τις αναστολές και άλλα, και απελευθέρωσαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παραδίδοντας παράλληλα το όπλο και τα τρία μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους, μετά από περίπου πέντε ώρες.

Στη φυλακή είχαν εγκλωβιστεί και οι 25 επισκέπτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δεν θεωρήθηκαν όμηροι, απλά αποκλείστηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τις φυλακές για να αποφευχθεί η απόδραση και απεγκλωβίστηκαν όταν έληξε η ομηρία.

Μαζί με τον Π. Βλαστό ήταν και ο Μιχάλης Νικολόπουλος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος ανέφερε ότι το όπλο δεν μπήκε στη φυλακή από συγγενή κατά το επισκεπτήριο, αλλά βρέθηκε από μέσα, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Όπλα και κινητά όλα τα βρίσκουμε από εδώ πέρα».

Η έκρυθμη κατάσταση τερματίστηκε και η ομηρία έληξε χωρίς θύματα.

www.politis-news.com
Keywords
Τυχαία Θέματα