Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. θέλει να ευχαριστήσει όλα τα sites & blogs

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. θέλει να ευχαριστήσει όλα τα sites & blogs για την δημοσιεύση της Είδησης " Στη Βουλή η δικογραφία για την εγκληματικότητα του κέντρου της Αθήνας από την κίνηση πολιτών ".

Για την ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
Δημήτρης Νικολακόπουλος
Συντονιστής & μέλος Δ.Ε.
Η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας
(ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) είναι μια ανεξάρτητη Κίνηση των κατοίκων, εργαζομένων και επιχειρηματιών στο Κέντρο της πρωτεύουσας, η οποία συστήθηκε πριν 2 χρόνια με σκοπό να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις στην Πολιτεία (Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δικαστικές, Αστυνομικές και Υγειονομικές Αρχές) ώστε να διασωθεί το.....
ιστορικότερο Μητροπολιτικό Κέντρο της Ευρώπης και παράλληλα να ενεργοποιήσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις ώστε να αντιδράσουν στην επαπειλούμενη απαξίωση του.

Τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το Κέντρο της Αθήνας έχει υποβαθμισθεί ραγδαία εξαιτίας της εγκληματικότητας , της παραβατικότητας και της λαθραίας ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Η υποβάθμιση αυτή επηρεάζει οικονομικά , κοινωνικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά αλλά ακόμη και από άποψη υγείας την «καρδιά» της πρωτεύουσας και κατ’ επέκταση την «καρδιά» και την λειτουργία της πατρίδας μας.

Ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιηθούμε ώστε να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή. Στην ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. είμαστε αποφασισμένοι να προτείνουμε λύσεις, να κινητοποιήσουμε όλους τους κοινωνικούς μηχανισμούς και να ελέγξουμε την Πολιτεία και τους φορείς που με την αδράνεια τους επιτείνουν το πρόβλημα του κέντρου.

Πρόσφατα παρουσιάσαμε την έκδοση μιας σημαντικής μελέτης, για το κέντρο της Αθήνας που εκπόνησε το Ι.Τ.Ε.Π. με θέμα « την Γκετοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας» . Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη και ίσως η μοναδική προσπάθεια για την επιστημονική προσέγγιση του προβλήματος του κέντρου, που αφενός χαρτογραφεί το πρόβλημα αλλά συγχρόνως με παράθεση της ανάλογης διεθνούς εμπειρίας προτείνει και λύσεις , και την οποία σας αποστέλλουμε. Είναι μια από τις πολλές προσπάθειες μας που σε συνδυασμό με τον Οδικό Χάρτη για την Επίλυση του Προβλήματος του Κέντρου, τις ενημερώσεις των 2 πρόσφατων Πρωθυπουργών της χώρας, τις παραστάσεις σε Υπουργούς, Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη, τις Αρχές, τον Συνήγορο του Πολίτη, τις ενημερώσεις και συνεντεύξεις Τύπου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης , στοχεύουμε στην αναστροφή του προβλήματος.

Σε αυτή την προσπάθειά μας σας χρειαζόμαστε αρωγό και συνοδοιπόρο .
Keywords
Τυχαία Θέματα