Κίνδυνος να μπει λουκέτο στην Λαχαναγορά

Στο REDALERT μιλά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
Ορατό το ενδεχόμενο για προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της πασχαλινής αγοράς. Σε αναβρασμό ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
Αιτία τα σχέδια της ελληνικής πολιτείας για δημιουργία λαχαναγοράς στο ......
Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.
«Έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη σκοπιμότητας από την Κ.Α.Θ.
ΑΕ, που είναι κρατική ΔΕΚΟ» επισημαίνει στο REDALERT o Γιάννης Χαραλαμπίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
Όπως διευκρίνισε η μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο διακρατικής και διασυνοριακής συνεργασίας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος interreg 3.
To πρόγραμμα εστιάζει στα θετικά σημεία του βουλγαρικού φορολογικού συστήματος, επαινεί το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον της γειτονικής χώρας και εξετάζει μέτρα τεχνικής υποστήριξης του Βούλγαρου παραγωγού.
«Αν λειτουργήσει η υπερσύγχρονη αγορά στο Μπλαγκόεβγκραντ, η αγορά της Θεσσαλονίκης θα κλείσει. Σήμερα το 50% των προιόντων που διαθέτουμε το αγοράζουν Βούλγαροι» υπογραμμίζει ο κ. Χαραλαμπίδης και προσθέτει πως:
«Μέχρι τώρα προωθούσαμε τα ελληνικά προϊόντα στη Βουλγαρία ενώ τώρα σχεδιάζεται η προώθηση των βουλγαρικών προϊόντων στην ελληνική αγορά»

Εισηγήσεις για να κλείσει η Κεντρική Λαχαναγορά το Πάσχα

Αγανακτισμένα είναι τα 330 μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης τα οποία θεωρούν πως η δημιουργία της αγοράς στο Μπλακόεβγκραντ θα αποτελέσει την χαριστική βολή.
«Υπάρχουν εισηγήσεις για να κλείσουμε την Λαχαναγορά σε ένδειξη διαμαρτυρίας» σημειώνει ο κ. Χαραλαμπίδης υπογραμμίζοντας πως ούτως ή άλλως η αγορά υπολειτουργεί.
Υποστηρίζει πως το κίνημα της απευθείας διάθεσης προιόντων στους καταναλωτές έχει επιφέρει ζημία της τάξης έως και του 80% κυρίως στους εμπόρους με αντικείμενο την πατάτα.
Η τελική απόφαση για το ενδεχόμενο να μπεί λουκέτο στην κεντρική Λαχαναχορά θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου των Εμπόρων.
Σε περίπτωση κινητοποιήσεων, ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα στην ομαλή τροφοδοσία της πασχαλινής αγοράς

http://redalert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα