Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στους γκρίζους λύκους

Οι επιστήμονες που μελετούν τους γκρίζους λύκους στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone έχουν αναπτύξει μια μέθοδο για να προβλέψουν πώς θα ανταποκριθούν τα ζώα στην αλλαγή του κλίματος.
Τα ευρήματα που συγκεντρώθηκαν μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανακαλύψουν ποια ζώα θα είναι πιο ανθεκτικά σ' αυτή την αλλαγή και ποια είδη θα κινδυνέψουν με εξαφάνιση.
Ο Tim Coulson, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου δήλωσε
ότι τώρα υπάρχουν τα εργαλεία ώστε να καθοριστεί με ποιο τρόπο οι....
λύκοι θα αντιδράσουν στην αλλαγή του κλίματος. Επίσης μπορούν να εφαρμοστούν οι ίδιες για τη μελέτη και άλλων ζώων.
Οι ερευνητές μελέτησαν στους λύκους τη γενετική, το μέγεθος του σώματος, τον πληθυσμό καθώς και το χρονοδιάγραμμα των σημαντικών γεγονότων στον κύκλο ζωής τους από όταν είναι κουτάβια. Έλαβαν επίσης υπόψη τους τις διαφορές που έχουν στο τρίχωμά τους ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζουν.
Ομάδα επιστημόνων πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το πάρκο Yellowstone και αφού έριξαν αναισθητικά βελάκια στους λύκους, κατέβηκαν, τους ζύγισαν και πήραν δείγματα αίματος. Οι 280 περίπου λύκοι που ζουν εκεί είχαν εισαχθεί στο πάρκο στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Οι ερευνητές έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια σχετικά με το πώς θα προστατέψουν τα ζώα από την αλλαγή του κλίματος. Μερικά ζώα θα είναι συνεχώς σε κίνηση, ψάχνοντας για πιο δροσερές περιοχές με ρυθμό περίπου το ένα τέταρτο του μιλίου κάθε χρόνο.
Άλλα ζώα θα προσαρμοστούν μεγαλώνοντας λιγότερο ή περισσότερο και κάποια άλλα δε θα αντέξουν και θα πεθάνουν.

http://www.alliotiko.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα