Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδος

Η χώρα τελεί υπό σύγχυση. Απόλυτα λογικό. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων είναι πλέον διεθνής. Δηλώσεις από κάθε καρυδιάς καρύδι επί παντός επιστητού.

Μέχρι και ο Τσελέντης ανήγγειλε καταστροφικό σεισμό.. αφού πρώτα μείνουμε από ....
ρεύμα τέλη Ιουνίου.

Οι πολιτικοί μας και πάλι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Μετακινήσεις επί μετακινήσεων όχι για το καλό του τόπου, αλλά για να μην χαθεί η βουλευτική καρέκλα.

Τα κόμματα επίσης σε ολική σύγχυση. Η Ντόρα ξέχασε όσα έλεγε πριν λίγο για τον
Σαμαρά. Ο Σύριζα παρουσιάζει την εικόνα σχολικής εκδρομής. Ο καθένας φτιάχνει και το δικό του πρόγραμμα. Αναφέρομαι στο εν δυνάμει πρώτο κόμμα της χώρας. Αφήστε τις δημοσκοπήσεις. Ακόμα δεν μάθαμε ότι πέφτουν κάθε φορά έξω?

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγεται η φωνή της λογικής. Απλά πράγματα.

Το δίλημμα ευρώ η δραχμή μου θυμίζει τον κακάσχημο που συζητά με τους φίλους του αν θα το κάνει με την πανέμορφη γειτόνισσα. Τη ρωτήσαμε την κοπέλα? Ας πάρει κάποιος από τους βαθυστόχαστους αναλυτές να μου γράψει σε ένα απλό χαρτί πως με το μνημόνιο, την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, την τήρηση των δεσμεύσεων η χώρα θα βγει στις διεθνείς αγορές και πως θα αποπληρώσει το χρέος. Με το σκληρότερο πλέον νόμισμα του κόσμου (χάρη στην παρέα της Μέρκελ). Υπάρχει κάποιος?

Το πρόβλημα επίσης δεν είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ τίποτα από τα δυο! Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα προκαλεί γέλιο. Ότι η δεξιά εφάρμοσε την ελεύθερη αγορά & οικονομία, πάλι γελάμε. Η αγορά δεν ήταν ποτέ ελεύθερη.

Ζήσαμε και ζούμε μια ιδιότυπη δικτατορία των «νταβατζήδων». 10 οικογένειες ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις. Τώρα απλά που υπάρχει πτώμα ήρθαν και τα εισαγόμενα κοράκια. Το πολιτικό καθεστώς παραμένει το ίδιο.

Είμαστε χώρα των άκρων. Ασύδοτη αγορά (διότι δεν τους νοιάζει ο μικρομεσαίος) και από την άλλη το πρόγραμμα Σύριζα του άκρατου.. κρατισμού. Έχει δοκιμαστεί παγκόσμια η κρατικοποίηση των πάντων και οδήγησε σε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.

Προφανώς υγεία, παιδεία, εθνική άμυνα, ενέργεια, υποδομές πρέπει να ελέγχονται αυστηρά από το κράτος. Αναφέρομαι σε έλεγχο όμως, όχι ιδιοκτησία. Να δώσω ένα παράδειγμα. Δεν σου δίνω άδεια για το πλοίο σου κ. εφοπλιστά αν δεν κάνεις και 2 δρομολόγια τη βδομάδα στην τάδε «άγονη» γραμμή. Το ίδιο για τα αεροπλάνα κτλ. Το πρόβλημα είναι η ασυδοσία, η σπατάλη, το χάος που επικρατεί στη χώρα. Αν γίνουν οι εργατοπατέρες ιδιοκτήτες των ΔΕΚΟ ο θεός να βάλει το χέρι του.

Επιτραπέζια παιχνίδια παίζατε? Δεν έχουν σαφείς κανόνες? Τους τηρείτε? Γιαυτό μπορούν και παίζουν όμορφα οι παίκτες. Το πρόβλημα είναι όχι ποιος θα βάλει τους κανόνες (αυτό είναι εύκολο). Το πρόβλημα είναι ποιος θα επιβλέπει, ποιος θα τιμωρεί σε περίπτωση παραστρατήματος. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πιάσαμε την έννοια της απονομής δικαιοσύνης.

Φτάσαμε δημόσιοι λειτουργοί να λαδώνονται με 50άρικα και 100άρικα! Άντε να ελέγξ
Keywords
Τυχαία Θέματα