Μια μεγάλη παρεξήγηση

Όταν στις 10 Μαρτίου του 1957, ερχόταν στον κόσμο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, προφανώς και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από μερικές δεκαετίες, ο Σαουδάραβας ο οποίος γεννήθηκε στα σαλόνια, αλλά ενηλικιώθηκε στα βουνά, θα έμενε στην Ιστορία ως το πρόσωπο του τρόμου.

Ως ηγέτης της Αλ Κάιντα, σε....
ηλικία 44 ετών την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
συνδέθηκε με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή μας. Από τότε, η ανθρωπότητα βυθίστηκε στο σκοτάδι, με διαρκείς πολεμικές επιχειρήσεις στο σύνολο του πλανήτη, και μια πρωτοφανή απώλεια του αισθήματος ασφάλειας, που θα έπρεπε να συνοδεύει κάθε κοινωνία, στη διαδρομή της προς την πρόοδο.

Τον περσινό Μάιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε επιχείρηση της ειδικής ομάδας SEALS, στο Πακιστάν. Η «μόνιμη» εξουδετέρωση του σεϊχη του τρόμου όμως, κάθε άλλο παρά έχει επαναφέρει την ανθρωπότητα στον κόσμο που γνωρίζαμε πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Η ιστορία του Μπιν Λάντεν πάντως, αποτελεί… ωδή στη συνωμοσιολογία. Γεννήθηκε στο Ριάντ, και είχε οικογενειακούς δεσμούς με τον βασιλικό οίκο της Σαουδικής Αραβίας. Δημιούργησε εταιρεία κατασκευής δημοσίων έργων, και συνέβαλε καθοριστικά στην ανοικοδόμηση της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, έγινε ο πλέον στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Και όταν έφυγαν οι Σοβιετικοί, για να έλθουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι πήραν την πρωτοκαθεδρία στις… εργολαβίες, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, του οποίου τα συμφέροντα επλήγησαν, πέρασε και πάλι στο αντάρτικο. Και ίδρυσε την Αλ Κάιντα, την οργάνωση που συνέδεσε την ιστορική διαδρομή της με τον φόβο.

Είναι μετά να μην αναρωτιέσαι και να απορείς, διαπιστώνοντας ότι… οι εργολαβίες που άλλαξαν χέρια στο Αφγανιστάν, οδήγησαν στο να γεννηθεί ο τρόμος; Και να μεταλλαχθεί το dna της σύγχρονης ανθρωπότητας;

http://www.statesmen.gr/6
Keywords
Τυχαία Θέματα