Μικρή η συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο roll over του ελληνικού χρέους

Στα 3,2 δισ. ευρώ θα ανέλθει η συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών στο rollover του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στις λήξεις των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι γερμανικές τράπεζες μέχρι
και το....
2014.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, το 55% των συνολικών ελληνικών ομολόγων που έχουν οι γερμανικές τράπεζες λήγουν μετά το 2020, επομένως δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η συμμετοχή ήταν απαραίτητη, αλλά εθελοντική. Η συνολική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος εκτιμάται σύμφωνα με τον Σόιμπλε στα 10 δισ. ευρώ.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Ζ. Ακερμαν, δήλωσε ότι η γαλλική πρόταση θα αποτελέσει τη βάση, ώστε να διαμορφωθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος, οι οποίες και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Διαβεβαίωσε ότι η συμμετοχή αν και εθελοντική θα είναι ουσιαστική ώστε να ενισχυθεί η Ελλάδα στη διαχείριση του χρέους της, ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση του ότι δεν θα υπάρξει κανέναν πρόβλημα με τους οίκους αξιολόγησης. H Deutsche Bank θα συμμετάσχει με περίπου 1 δισ. ευρώ.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα