ΝΔ: «Πόρτα» στους 16, επιστρέφουν οι 5 στο «μαντρί»

Αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθεί και επίσημα η επανένταξη των 5 από τους 21 διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Η πόρτα, όμως, έκλεισε οριστικά για τους υπόλοιπους 16 ενώ σήμερα ξεκίνησε και η υποβολή νέων υποψηφιοτήτων στις γαλάζιες ΝΟΔΕ.

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Τάσος Καρυπίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος που.....
υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους θα επανενταχθούν τα επόμενα 24ωρα στους κόλπους της ΝΔ.

Παρότι η απόφαση είχε παρθεί από
την προηγούμενη εβδομάδα, τελικά αναβλήθ8ηκε η υλοποίηση της και κρίθηκε σκόπιμο να συνδυαστεί με την υποβολή υποψηφιοτήτων που ξεκίνησε σήμερα με την εγκύκλιο του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζου, στις Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΝΔ.

Αντίθετα, η αίσθηση που κυριαρχεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι πως η πόρτα έκλεισε οριστικά για τους υπόλοιπους 16 οι οποίοι επέμειναν στην καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Πρόκειται για τους : Μαργαρίτη Τζήμα, Παναγιώτη Μελά, Σπύρο Γαληνό, Δημήτρη Σταμάτη, Μαρία Τσαρουχά- Κόλια, Έλενα Κουντουρά (η οποία βρίσκεται ήδη στο κόμμα του Πάνου Καμέβνου), Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργο Βλαχο, Κώστα Γκιουλέκα, Κώστα Παπασιώζο, Μιχάλη Γιαννάκη, Μίκα Ιατρίδου, Κώστα Μαρκόπουλο, Χρήστο Ζώη, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Βαγιωνά.

Στη Λεωφόρο Συγγρού προετοιμάζουν με προσεκτικά βήματα την περιοδεία του Αντώνη σαμαρά αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς θα συμπέσει με την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για επίσκεψη στην Μυτιλήνη ή την Πάτρα, αλλά όλα είναι ακόμη ανοιχτά.

Παράλληλα το Σαββατοκύριακο μια σειρά κορυφαίων στελεχών και βουλευτών της ΝΔ θα εξορμήσουν στην περιφέρεια για να μεταδώσουν το μήνυμα της αυτοδυναμίας στις εκλογές ενώ ενεργοποιούνται και οι Αντιπρόεδροι του κόμματος Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην οργάνωση των περιοδειών του κ. Σαμαρά στην Βόρεια Ελλάδα γι΄ αυτό και την Δευτέρα θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος για μια διευρυμένη σύσκεψη με την Διοικούσα Επιτροπή. Απαιτείται μια πλατεία συμμαχία της κοινής λογικής, είναι το μήνυμα που κομίζει ο κ. Χαρακόπουλος σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία όλες οι παραταξιακές δυνάμεις.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η κοινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που εκλέγεται ο πρώην Πρωθυπουργός. Μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε , σύμφωνα με τους εισηγητές της, ένα σαφές μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς ενόψει των εκλογών.

Άλλωστε οι περισσότεροι αξιολογούν ως ιδιαίτερης σημασίας την χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και εκτιμούν ότι συνέβαλε στην δημιουργία μιας εικόνας «γαλάζιας» πανστρατιάς.

Από το πρωί, πάντως έχουν ξεκινήσει οι προσελεύσεις στελεχών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι , στις ΝΟΔΕ. Με παράβολο 300 ευρώ, λευ
Keywords
Τυχαία Θέματα