Νετανιάχου: ''Περιορισμένο πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας''

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφωνεί σε ένα περιορισμένο πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη όσον αφορά την "κατασκευή δημοσίων κτιρίων" και επί "των δημοσίων εδαφών", γράφει σήμερα η εφημερίδα Χααρέτζ στην ηλεκτρονική της....
έκδοση.

Ο Νετανιάχου, αντίθετα, δεν φέρεται διατεθειμένος να σταματήσει την ανέγερση κτιρίων "μέσω ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιριών σε εδάφη που ανήκουν σε ιδιώτες", όπου βρίσκονται οι περισσότεροι εβραϊκοί οικισμοί, προσθέτει η
Χααρέτζ επικαλούμενη υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να επιτρέψει την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ισραηλινές αρχές. Η παλαιστινιακή ηγεσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ αν δεν παγώσει η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αλλά και στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς, είτε αυτοί έχουν ανεγερθεί με την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης είτε όχι.

Σχεδόν 310.000 εβραίοι έποικοι έχουν εγκατασταθεί στη Δυτική Όχθη όπως και 200.000 Ισραηλινοί στις εβραϊκές συνοικίες στην κατεχόμενη και προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα