Νόμιμο το ψαλίδι στις συνάξεις, επιφυλάξεις για την εφεδρεία

Νόμιμο κρίθηκε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με το οποίο περικόπτονται κατά πολύ οι συντάξεις περίπου 500.000 συνταξιούχων.
Μόνο για επιμέρους διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων τον όρο της «διαθεσιμότητας» που φωτογραφίζει την εργασιακή εφεδρεία, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, εξέφρασε προβληματισμό και....
ζήτησε ν’ αποσαφηνιστεί περαιτέρω.

Σύμφωνα
με το νομοσχέδιο που αφορά συνταξιούχους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ν.Π.Δ.Δ με το ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, του Ο.Σ.Ε και των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού των σιδηροδρομικών δικτύων, μειώνονται κατά 20% όλες οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ.

Επίσης, μειώνονται 40% οι συντάξεις για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 55 ετών, με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, ενώ με τη συμπλήρωση των 55 χρόνων η σύνταξη επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα. Οι δικαστές ωστόσο σημειώνουν ότι δεν μπορεί να ισχύσει η μείωση για όσους είναι κάτω των 55 ετών αλλά έχουν συμπληρώσει 35ετία.


http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα