Ο ελληνικός Τύπος με μια ματιά

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στο ελληνικό Τύπο είναι: η χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, οι αντιδράσεις στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, οι διεθνείς αγορές και οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:.....


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και άλλα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο-σοκ με πρόσθετα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση, προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τη χθεσινή γραπτή ανακοίνωση για τις περικοπές ως και 40% στις (πρόωρες) συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και την "φοροεξόντωση" μισθωτών και συνταξιούχων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ!!!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέουν με πάταγο οι τράπεζες σε Γαλλία και Ιταλία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο εφιάλτης της κατάρρευσης μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παραλύει την Οικονομία στην Ευρωζώνη, βουλιάζει τα Χρηματιστήρια και προκαλεί ισχυρούς πολιτικούς κραδασμούς".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τιτανικός χωρίς τιμόνι και ορχήστρα". Η εφημερίδα γράφει ότι "με Τιτανικό που δεν έχει πια καπετάνιο και ορχήστρα μοιάζει πλέον η κυβέρνηση, όπως παραδέχονται απελπισμένοι και οι βουλευτές της. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από ημέρες εξαφάνισης, εμφανίστηκε χθες υποδεχόμενος σε ακρόαση -με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι αμφίβολο αν πραγματικά αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του".

ΕΘΝΟΣ: "Τρία σενάρια για το θρίλερ του χρέους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς περιστροφές εξήγησε χτες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάσταση της οικονομίας και τις σκληρές λύσεις που διαφαίνονται. Ανέλυσε τα τρία σενάρια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Ζήτησε στήριξη, ώστε να τιθασευτεί το χρέος και να αρχίσει ο νέος κύκλος ανάκαμψης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και για τον «γενικό πόλεμο» «προφήτεψε» ο Νοστράδαμος!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "κι άλλες «προφητείες» του Γαλλοεβραίου αλχημιστή, που επιβεβαιώνουν ότι και «δαιμόνια πονηρά» μπορούν να προβλέψουν το μέλλον...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απολύσεις μόνιμων από κερκόπορτα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσω των νέων πιο σφιχτών οργανισμών υπηρεσίας θα γίνουν οι απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι και δεν υφίστανται τα συνταγματικά προσκόμματα- επιλέγεται απ' ευθείας η εργασιακή εφεδρεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρομοκρατία και φλερτ Βενιζέλου-Παπανδρέου με χρεοκοπία". Η εφημερίδα γράφει ότι "«πρωθυπουργεύων» και πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση των μέτρων βγήκαν από την κρυψώνα τους για να νουθετήσουν την κοινωνία και τους βουλευτές τους".

ΕΣΤΙΑ: "Η κρίσις λαμβάνει απίστευτες διαστάσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου αναδεικνύεται σε μοιραίο Πρωθυπουργό. Ολα δείχνουν ότι θα είναι ο Πρωθυπουργός της πτωχεύσεως. Επί των ημερών του τίποτε δεν έχει βελτιωθή. Η κατάστασις βαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Και ήδη, μετά από δύο χρόνια δικής του διακυβερνήσεως, η κρίσις της ε
Keywords
Τυχαία Θέματα