Ο ΓΑΠ παριστάνει ακόμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Έντονες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αναπόφευκτων εκλογών και της επόμενης ημέρας. Προς το παρόν οι βασικές ομαδοποιήσεις στελεχών και βουλευτιών είναι οι εξής:

Η «τρόικα των ΛΟΡΔΙ»

Η λεγόμενη «τρόικα των ΛΟΡΔΙ» (Λοβέρδος- Ραγκούσης – Διαμαντοπούλου) φαίνεται πως έχει την αμέριστη στήριξη εκδοτών και τραπεζιτών. Σε αυτήν όλα δείχνουν πως έχει προσχωρήσει και ο...
Ηλίας Μόσιαλος, αν και
η επικοινωνία του με τον Γ. Παπανδρέου δεν έχει σταματήσει να γίνεται σε καθημερινό επίπεδο. Στη σημερινή πάντως συνέντευξή του στην Κ.Ε. δηλώνει «συνομιλώ με ανθρώπους που συμμερίζονται πως η πολιτική πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο συνδυασμού δικαιωμάτων-υποχρεώσεων, προάσπιση του ατομικού και των συλλογικών και όχι συντεχνιακών αιτημάτων και εναρμόνιση κοινωνικών αναγκών και οικονομικών πόρων…» αποδεχόμενος έτσι την ουσία του περίφημου άρθρου των τριών.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε επαφή με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ των βουλευτών καθώς και με τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» του κ. Φλωρίδη. Πρόσφατα μάλιστα Μόσιαλος-Φλωρίδης τα είπαν σε καφέ μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας. Για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στη «Real News» o Ανδρέας Λοβέρδος. «Μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και, συνεπώς, την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών» είπε, αποδεχόμενος έτσι αυτό που επιδιώκει ο ΓΑΠ.

Προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα των αντιδράσεων και να κερδίσει χρόνο ο Παπανδρέου θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη «σταθερότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και την εκταμίευση της 6ης δόσης, ζητώντας παράλληλα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τα Χριστούγεννα. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν όλοι, φοβούμενοι ότι αν δεν ελέγξουν την μετάβαση, το ΠΑΣΟΚ θα έρθει αντιμέτωπο όχι απλώς με μια στρατηγική ήττα στις επόμενες εκλογές, αλλά και με τη διάσπασή του. «Όπως έγινε η συμφωνία ευθύνης για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, πρέπει να υπάρξει και συμφωνία ευθύνης και στο ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο Δ. Ρέππας στον Τύπο της Κυριακής, εννοώντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσει το κόμμα σε συντεταγμένες διαδικασίες. Στελέχη ακόμα και από το παπανδρεϊκό μπλοκ δεν αποκλείουν και το σενάριο του μεταβατικού προέδρου, που θα εγγυηθεί τις διαδικασίες, βλέποντας στο πρόσωπο του Δ. Ρέππα το κατάλληλο πρόσωπο. Γενικότερα, το σενάριο του «μεταβατικού προέδρου» παίζει αρκετά και υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, όπως του Κ. Σκανδαλίδη, που θεωρείται ότι μπορούν να εγγυηθούν τις διαδικασίες και να παίξουν αυτό το ρόλο.

Οι “Παπανδρεϊκοί”

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Καρχιμάκης είναι επικεφαλής της ομάδας των Προεδρικών. Με άρθρο του, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό. Ταυτοχρόνως κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ετοιμάζουν του ΓΑΠ περιοδείες σε όλη τη χώρα. Η πορεία προς το λαό, λένε στελέχη του κόμματος, δεν παραπέμπει σε άνθρωπο που θέλει να αποσυρθεί. Σε αυτή τη περίπτωση πολλ
Keywords
Τυχαία Θέματα