Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ..

Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Τον είδαμε να σπεύδει στο Άγιο Όρος για να σταθεί δίπλα στο Γέροντα Εφραίμ και στους βατοπαιδινούς μοναχούς, να τους εμψυχώνει λέγοντάς τους ότι αξιώνονται να....
είναι παιδιά ενός σύγχρονου ομολογητή Γέροντα, που οδηγείται αγόγγυστα στο
δικό του μαρτύριο.

Τον είδαμε στο λιμάνι της Ουρανούπολης να περιγράφει στους δημοσιογράφους τη χαρμολύπη των πατέρων, που χτυπούσαν αναστάσιμα της καμπάνες της Μονής και έψελναν το «Άξιον Εστί» όταν κατευόδωσαν τον πατέρα τους σ᾽ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αλλά και να δηλώνει το πνευματικό ανάστημα του αδικημένου Γέροντα Εφραίμ, λέγοντας ότι βαδίζει σιωπηλά την οδό του μαρτυρίου την οποία βάδισε και ο Χριστός μας, κι Εκείνος ύστερα από καταδικαστική απόφαση του Πιλάτου...
Ύστερα τον είδαμε «μπροστάρη» έξω από το Εφετείο να δίνει το παρόν και να φωνάζει δυναμικά το «άξιος» στην υποδοχή του Γέροντα Εφραίμ, σε μια όντως υποδοχή ήρωα πριν από άνιση μάχη η μάρτυρα λίγο πριν παραδοθεί βορά στα θηρία. Λίγο μετά τον είδαμε να κατευθύνει το πλήθος που είχε μαζευτεί για να συμπαρασταθεί στο Γέροντα Εφραίμ, σε πορεία μέχρι έξω από τη ΓΑΔΑ!

Και την επομένη, πάλι τον συναντήσαμε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού να τιμά, με φόρο τιμής το «άξιος», έναν Ηγούμενο που φυλακίζεται ως εξιλαστήριο θύμα πολιτικής σκευωρίας, όπως είπε και σε όλα τα μικρόφωνα μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών σε σωρεία δηλώσεων υπερασπίσεως του Γέροντα Εφραίμ, τις οποίες όμως ουδέποτε πρόβαλαν. Ευτυχώς όμως, για τους αναζητητές της αλήθειας, παρατίθενται αυτούσια, πλάνα και δηλώσεις στα ιστολόγια, στις ιστοσελίδες, στα facebook, στα πλαίσια του διαδικτυακού αγώνα, που κι εκεί δίνει καίριες μάχες ο Γέροντάς μας Νεκτάριος!

Χιλιάδες ψυχές που ασφυκτιούσαν μπροστά σε μια τέτοια πρωτοφανή, απαράδεκτη και προσβλητική για την Ορθόδοξη Ελλάδα μας κίνηση, της φυλάκισης ενός Ηγουμένου, ταγού και ευεργέτη της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας, μας εκμυστηρεύθηκαν ότι πήραν μια βαθειά ανάσα, όταν είδαν το Γέροντά μας Νεκτάριο Μουλατσιώτη να μπαίνει μπροστά στη μάχη, φωνάζοντας το «άξιος» αντί για «αέρα»!
Εμείς που τον ζούμε και τον ξέρουμε, δεν απορούμε. Γνωρίζουμε ότι αν ήταν δυνατόν θα έβαζε και το σώμα του μπροστά, προκειμένου να γίνει ασπίδα για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Κάποιοι όμως που δεν γνωρίζουν το Γέροντά μας Νεκτάριο προβληματίστηκαν, αναρωτήθηκαν, «γιατί πια τόση συμπαράσταση στο Γέροντα Εφραίμ...». Για την εποχή μας, κατανοούμε ότι θεωρείται από πολλούς αμφισβητήσιμο, καχύποπτο, αμφίβολο έως και τρελό, το να συμπαραστέκεται κάποιος ανεξαιρέτως στο συνάνθρωπό του θυσιαστικά, χωρίς κανένα ιδιοτελές κίνητρο και χωρίς να τον ενδιαφέρουν τυχόν εις βάρος του επιπτώσεις!
Σε αυτούς τους λίγους λοιπόν απαντούμε πως ΟΧΙ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γέροντας Νεκτάριος δίνεται κυριολεκτικά στ
Keywords
Τυχαία Θέματα