Ο Ομπάμα σταμάτησε (;) τον πόλεμο

Η «Washington Post» είναι μια εφημερίδα με παραδοσιακά έγκυρη πληροφόρηση, ώστε να κάνει λάθος ή να είναι υπερβολική στη χθεσινή αποκάλυψή της περί επικοινωνίας του Μπαράκ Ομπάμα με τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, για το θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου του Ιράν.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος δεν θα ....
ήθελε να δει να ξεσπά ανεξέλεγκτος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, στην τελική ευθεία για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, έχει στείλει στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν το μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει η Τεχεράνη
το πυρηνικό πρόγραμμά της, με την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα αφορούσε αποκλειστικά και μόνο μη στρατιωτικούς σκοπούς.

Όταν βέβαια ο Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ, ουσιαστικά υπονοεί ότι δεν έχει… ούτε το Ισραήλ. Το οποίο άλλωστε και έχει εγείρει μείζον ζήτημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η διεθνής κοινότητα δεν παρέμβει καθοριστικά στην Τεχεράνη, το Τελ Αβίβ θα αναγκαστεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και να επιτεθεί.

Μάλλον λοιπόν ο Ομπάμα… σταμάτησε τον πόλεμο, προτού αυτός αρχίσει, ενώ η αποκάλυψη της «Washington Post» περί παρέμβασης του Αμερικανού Προέδρου στον Χαμενεϊ, και όχι φυσικά τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, θα πρέπει να ειδωθεί και σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Άμπι Λίμπερμαν.

Ο οποίος, προς γενική έκπληξη της διεθνούς κοινότητας, με δεδομένο το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείται περισσότερο ακραίος ακόμη και από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παραδέχτηκε ότι ένας πόλεμος με το Ιράν δεν θα άφηνε καμία χώρα δίχως πληγές. Δηλαδή, ούτε το Ισραήλ.

http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα