Ο πιο πλούσιος γάτος

Ο Tommaso, ένας τετραετής μαύρος γάτος, κατέχει μια περιουσία που πολλοί θα την ζήλευαν. Όταν τον περασμένο μήνα πέθανε η 94-χρονη που τον είχε, «κληρονόμησε» μια ακίνητη περιουσία που περιλαμβάνει διαμερίσματα και κατοικίες από το Μιλάνο μέχρι την Καλαβρία.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό νόμο, τα ζώα δεν μπορούν να κληρονομούν απ' ευθείας, μπορούν όμως να είναι δικαιούχοι που ..........
επωφελούνται από κληρονομιά. Στις 26 Νοεμβρίου 2009, η αφεντικίνα του Tommaso, χήρα εργολάβου οικοδομών χωρίς παιδιά, υπέγραψε τη διαθήκη της και έδωσε εντολή στους δικηγόρους της να βρουν σε ποιόν θα άφηνε
την περιουσία της, με τον όρο να φροντίζει τον γάτο της.

Η δικηγόρος Anna Orecchioni δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero ότι ήρθαν σε επαφές με διάφορους οργανισμούς, χωρίς όμως να λάβουν εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ευημερίας του γάτου. Εν τω μεταξύ, η γηραιά κυρία γνώρισε τη Στεφανία, που κι αυτή αγαπούσε πολύ τους γάτους. «Μερικές φορές πήγαινα στο σπίτι της για να παίζει η γάτα μου με τον Tommaso», είπε η Στεφανία. Καθώς η αφεντικίνα του Tommaso γινόταν όλο και πιο ασθενική, η Στεφανία που είναι νοσοκόμα άρχισε να την φροντίζει.

Έτσι η γηραιά κυρία αποφάσισε να αφήσει την περιουσία της στη Στεφανία, με τον όρο να φροντίζει τον Tommaso. «Χρειαζόταν κάποιον να την βοηθά να μετακινείται, να τρώει και να πλένεται. Ήμουν κοντά της μέχρι το τέλος. Δεν ήξερα ότι η κυρία είχε τόσο μεγάλη περιουσία», είπε η Στεφανία.
www.alliotiko.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα