Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Μόλις χθες επεσήμανα την ακατανόητη συμπεριφορά του υποψηφίου του Μητροπολιτικού Θρόνου Κυρηνείας Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Ιωάννου, ο οποίος εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον εαυτό του ως οικουμενιστή, με την αναφορά του ότι υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί δεκαετίαν ολόκληρη στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των....
“Εκκλησιών” (γράφε αιρέσεων).

Σήμερα θα επισημάνουμε με ποιο τρόπο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος εκθέτει και τον εαυτό του με τη δημοσίευση άρθρου του για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως
Δαμασκηνό, αλλά και τον αείμνηστο Μητροπολίτη ως ορκισμένο Οικουμενιστή.

Ο ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΕΖΥ
Σε άρθρο του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίας, ότι ο αείμνηστος Αδριανουπόλεως συνέβαλε αποφασιστικά στην προσέγγιση των Ορθοδόξων Εκκλησιών με τις λεγόμενες “Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες”.

Με άλλα λόγια ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίας, με μαεστρική πινελιά, ζωγράφισε στο καναβάτσο της κακοδοξίας αποτρόπαιο σκίτσο της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Σαμπεζύ, στην οποία πρωτοστάτησε ο αείμνηστος Αδριανουπόλεως με “τον έτερον Καππαδόκη” Καθηγητή κ. Φειδά.

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ

Προσέξτε επίσης ότι ο Σεβασμιότατος μιλά για τις “Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες”. Και με αυτόν τον παραπλανητικό τίτλο αναφέρεται στους αιρετικούς Μονοφυσίτες την Χριστολογία των οποίων η περί τον αείμνηστο Δαμασκηνό ομάδα των ορθόδοξων αντιπροσώπων θεώρησε ως Ορθόδοξη!!! και σύμφωνη με τη διδασκαλία των Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων Πατέρων.!!!

ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΚΕΣ “ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ”

Για να αντιληφθεί ο απληροφόρητος αναγνώστης πόσο σύμφωνη με τη διδασκαλία των Οικουμενικών Συνόδων είναι η Χριστολογία των Μονοφυσιτικών “Εκκλησιών”, αναφέρουμε ότι οι Οικουμενικές Σύνοδοι αναθεματίζουν τις κακοδοξίες, αλλά και τους αρχηγέτες της Χριστολογίας τους!!!, τους οποίους οι Μονοφυσιτικές “Εκκλησίες” τιμούν ως Αγίους.!!!

ΜΕΓΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ;

Αλλά ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίας δεν περιορίστηκε να εκθέσει εαυτόν, αλλά και τον αείμνηστο Αδριανουπόλεως, ως ορκισμένους οικουμενιστές. Προχώρησε ένα περαιτέρω βήμα, με το οποίο - χωρίς βέβαια να το επιδιώκει - αποδεικνύει ότι, ούτε Εκκλησιαστικός ηγέτης των μεγάλων οραματισμών υπήρξε ο αείμνηστος Δαμασκηνός, αλλά ούτε και ήταν σε θέση να αντιληφθεί πού πήγαιναν τα πράγματα.

ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ
Ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίας μας αποκαλύπτει ότι ο αείμνηστος Αδριανουπόλεως υπήρξε ο πρωτεργάτης των Διαθρησκειακών Διαλόγων.!!!. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μέ τό χαρισματικό του χαρακτήρα, μποροῦμε νά ποῦμε ὅτι διεῖδε τήν κατάσταση τοῦ κόσμου καί τά προβλήματα, πού θά ἐδημιουργοῦντο μεταξύ τῶν πολιτισμῶν, τῶν λαῶν καί τῶν θρησκειῶν, καί ἔκρινε μέ τήν ὀξυδέρκειά του ὅτι ἡ λύση καί ἡ ἀντιμετώπισή τους π
Keywords
Τυχαία Θέματα