Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πασοκογενείς και οι διαφωνίες

Την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Σοφία Σακοράφα και Αλέξη Μητρόπουλο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η ηγεσία του Συνασπισμού επεδίωξε να συνεργαστεί
και με τον Γιάννη Δημαρά αλλά συνάντησε την σθεναρή αντίσταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και....
προκειμένου να τιναχθεί στον αέρα το καλό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στον χώρο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του «Άρματος Πολιτών»

Στελέχη της Κουμουνδούρου θέλουν να ανοιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο που αφήνει πλέον ακάλυπτο το ΠΑΣΟΚ, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας, τόσο για να εισπράξει εκλογικά ποσοστά όσο και για να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Βρίσκει όμως την αντίθεση στελεχών μικρότερων συνιστωσών που επιμένουν στη λογική «τι να το κάνουμε το 12% και 15% αν εμείς γίνουμε το όχημα για να μπουν στη βουλή οι Πασόκοι και να ξαναέχουμε φαινόμενα τύπου Ψαριανού».

Για τη Σοφία Σακοράφα τα μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέφρασαν ιδιαίτερες αντιθέσεις. Η πρώην παγκόσμια ρέκορντ - γούμαν βρήκε ανοικτές πόρτες στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό οφείλεται τόσο στις κατά καιρούς δηλώσεις και τοποθετήσεις στα διάφορα ζητήματα, εντός και εκτός βουλής, όσο και στην ενεργή ενασχόλησή της με τα κινήματα και ειδικά το Παλαιστινιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφια στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών.

Διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την υποψηφιότητα του Π. Κουρουμπλή, ο οποίος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μία πλευρά που υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του ΠΑΣΟΚ αλλά υπάρχει και η άλλη που έχει αμφιβολίες αναφορικά με τις θέσεις που θα πάρει στη νέα βουλή, αν βέβαια τον εκλέξουν οι ψηφοφόροι της Β' Αθήνας.

Οι μεγάλες δυσκολίες προκύπτουν με την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, τον οποίο είχε υποστηρίξει ο Συνασπισμός για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις πρόσφατες εκλογές. Ήδη οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής έχουν απορρίψει την πρόταση την οποία βλέπουν αρνητικά και στελέχη των διαφόρων συνιστωσών σε κεντρικό επίπεδο, που τονίζουν μάλιστα ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφιος της ΔΗΜ.ΑΡ. Παρ' όλα αυτά αναμένεται ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη το μεσημέρι θα ανακοινώσει την εκλογική συνεργασία μαζί του. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα θα αφεθεί στην τύχη της, δηλαδή δεν θα υπάρξει συντεταγμένη σταυροδοσία, κάτι που συνηθίζεται στα κόμματα της Αριστεράς. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δείξουν στην ηγεσία του Συνασπισμού «τι πραγματικά φέρνει μαζί του ο κ. Μητρόπουλος».

http://www.diktionews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα