"Όχι" βουλευτές της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση

Την μη συμμετοχή κοινοβουλευτικών στελεχών, δηλαδή βουλευτών, της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας αποφασίζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Εις ό,τι αφορά το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διατυπώθηκε ξεκάθαρα
από τον κ. Όλι Ρεν για έγγραφη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ότι θα εφαρμοστούν χωρίς παρεκκλίσεις τόσο η....
συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου όσο και όλες οι προηγούμενες συμφωνίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην γραμμή της άρνησης επισημαίνοντας ότι η αξίωση αυτή υπερβαίνει τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας.

Για το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη 60 ώρες από την επικύρωση της συμφωνίας για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς να έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού ούτε να έχουn συμφωνηθεί ακόμη οι νέοι υπουργοί, από τη ΝΔ επικρίνουν το ΠΑΣΟΚ για κωλυσιεργία, χωρίς να εξηγουν τι ακριβώς εννοούν.

Επιπλέον, από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά είναι προφανές ότι επιδιώκουν ταχεία προσφυγή στις κάλπες και δεσμεύονται να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατόν το πακέτο διάσωσης της 26ης Οκτωβρίου με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή.

Είναι προφανές ότι στην ηγεσία της ΝΔ θα υπάρξει ικανοποίηση αν ο νέος πρωθυπουργός είναι ένα πρόσωπο όπως ο κ. Βασίλειος Σκουρής, επιλογή που θα αποστείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και όχι ένα σχήμα συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα