Οι επιβάτες σκοτώθηκαν, οι υπεύθυνοι αθωώθηκαν

Κατά πλειοψηφία το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως οποιαδήποτε ευθύνη εις βάρος των κατηγορουμένων για την υπόθεση πτώσης, στις 14 Αυγούστου 2005, στην Αττική, του μοιραίου αεροπλάνου ''Μπόινγκ 737-300'' της εταιρείας ''Ηλιος''.
Ως εκ τούτου, όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται. Διαφωνία εξέφρασε ο .....
Δικαστής Νικόλας Σάντης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ''Ηλιος'' Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ''Ηλιος'' ως νομικό πρόσωπο,
ο Διευθύνων Σύμβουλος της ''Ηλιος'' Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ.

Απόφαση που πλήττει την αξιοπιστία δικαιικού συστήματος μας συστήματος χαρακτηρίζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την υπόθεση Ηλιος, εκφράζοντας θλίψη και ανησυχία.

''Η απόφαση αυτή φανερώνει για ακόμη μια φορά ότι η κυπριακή πολιτεία δεν διαθέτει τους αναγκαίους μηχανισμούς για την απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν ειδικά σε τραγικά συμβάντα όπως η πτώση του αεροσκάφους της Ηλιος''.

Ο κ. Συλλούρης εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του προς τους συγγενείς των θυμάτων που ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων ως πολιτεία τους δώσαμε ένα «δώρο θλίψης και απογοήτευσης», όπως καταλήγει.
dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα