Όλες οι τράπεζες πλην ΑΤΕ και ΤΤ θα μετέχουν στην ανταλλαγή ομολόγων

Τη συμμετοχή του συνόλου των ελληνικών τραπεζών, πλην της ΑΤΕBank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών κρατικών ομολόγων, που προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ανακοίνωσε
ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην......
Επιτροπή Οικονομικών της Βολής, ο υπουργός εκτίμησε ότι συμφέρει τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετέχουν στο Μηχανισμό για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI). Ακόμη διευκρίνισε ότι θα υπάρξει τεχνική έκθεση-γνωμοδότηση περί του συμφέροντος της συμμετοχής τους.

«Θα δούμε αν η απόφαση πρέπει να ληφθεί σε επίπεδο γενικών συνελεύσεων. Όποια διαδικασία επιλεγεί, για τη λήψη της απόφασης, θα είναι ίδια για όλους και η πιο απλή», ανέφερε.

Τα 2/3 του χρέους σε θεσμικούς

Παράλλα, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τα 2/3 του ελληνικού χρέους έχουν μετακινηθεί σε θεσμικούς επενδυτές, γεγονός που μας επιτρέπει να κάνουμε και νέο διακανονισμό αν χρειαστεί στο μέλλον, όπως ανέφερε.

«Έχουμε τις πιο στέρεες τράπεζες που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Σε καμία άλλη χώρα οι τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν έχουν ‘καβάντζα’ 30 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας όμως ότι οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ακόμη και αν αυτή είναι μια απόφαση ενοχλητική για τους μετόχους. Την κυβέρνηση όμως, όπως τόνισε, την ενδιαφέρουν οι τράπεζες και οι καταθέτες και όχι οι μεγαλομέτοχοι.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι δεν είναι έτοιμες οι τράπεζες να ανοίξουν τους κρουνούς της ρευστότητας. Είπε επίσης ειδικά για την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ότι θέση της κυβέρνησης είναι να συμμετέχει το ελληνικό Δημόσιο στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα