ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ! ΑΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οι επισημάνσεις του Παναγιότατου για την κατάσταση στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου είναι απολύτως ορθές. Οι Εσφιγμενίτες πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν από τον Αθωνα.

Οι Εσφιγμενίτες ΔΕΝ είναι αποτειχισμένοι, αλλά σχισματικοί και αιρετικοί. Και αιρετικοί και....
σχισματικοί δεν έχουν θεση στο Αγιον Ορος.

Ορισμένοι δεν κατανοούν ή προσποιούνται ότι δεν κατανοούν ή κάνουν συμβιβασμό με τη συνείδησή τους και παρουσιάζουν τους Εσφιγμενίτες ως αποτειχισμένους.

ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ

Επεξηγώ για όσους δεν αντιλαμβάνονται τους όρους.
Είναι ένα πράγμα να σταματήσεις το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη - εν προκειμένω του Οικουμενικού Πατριάρχη - επειδή είσαι σκανδαλισμένος με τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς και είναι εντελώς διαφορετικό να μνημονεύεις σχισματική κάστα - εν προκειμένω του Χρυσόστομου Κιούση-, η οποία ούτε κανονική ιερωσύνη έχει αλλά και βλαστημά την πίστη μας επειδή θεωρεί τα μυστήρια της Εκκλησίας άκυρα.!!!

Πόσο ορθόδοξος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος ο οποίος λέγει ότι χρίσμα δεν είναι έγκυρο και γι’ αυτό το επαναλαμβάνει, σε όποιο έχει την άνοια να προσχωρήσει στην κάστα του, ή που ισχυρίζεται (ω! της βλασφημίας το μέγεθος!) ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι Σώμα και Αίμα Χριστού αλλά σκέτο ψωμί και κρασί;

Να σταματήσουν λοιπόν διάφοροι να παριστάνουν τους αδαείς επειδή αυτά είναι ξεκάθαρα πράγματα.

Αν δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος να θεωρείς τη Θεία Κοινωνία ψωμί και κρασί και όχι Σώμα και Αίμα Χριστού τότε τι είναι βασφημία κατά του Αγίου Πνέυματος;

Αν πάει στην Εσφιγμένου Νεοημερολογίτης ΔΕΝ του επιτρέπουν να κοινωνήσει!!! (Αλλη υπόθεση φυσικά ότι κανένα συνειδητό μέλος της Εκκλησίας δεν μπορεί να έχει κοινωνία με τους βλάσφημους αιρετικούς και σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες).

ΕΠΑΙΝΕΤΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Διακοπή μνημοσύνου έκανε ο Αγιοις Ιουστίνος Πόποβιτς.

Διακοπή μνημοσύνου έκαναν στο παρελθόν και οι είκοσι Μονές του Αθωνα όταν ο ανεκδιήγητος και αναθεματιστέος Πατριάρχης Αθηναγόρας έδινε “τα άγια τοις κυσίν”, κατά την ιδία αυτού αναίσχυντη ομολογία.

Διακοπή μνημοσύνου έκαναν και οι ευλαβέστατοι και πρόμαχοι της Ορθοδοξίας επίσκοποι αείμνηστοι Μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Φλωρίνης Αυγουστίνος και Παραμυθίας Παύλος.

Σχίσμα όμως ΔΕΝ έκανε κανένας άνθρωπος με φόβο Θεού και ούτε ποτέ θα υπάρξει άνθρωπος που φοβάται το Θεό και θα προχωρήσει ποτέ σε σχίσμα.

ΑΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ


Για όνομα του Θεού! Ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην προχθεσινή ομιλία του στο Αγιον Ορος διακήρυξε ότι οι διάλογοι χρεωκόπησαν και δεν πάνε πουθενά και ο μόνος λόγος που τους συνεχίζει είναι μήπως και κάποιος καλοπροαίρετος βρεί τον δρόμο προς την Ορθοδοξία.!!!

Και μετά από αυτό υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν αποτειχίσεις και
Keywords
Τυχαία Θέματα