ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1965 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2011...!!!

Σχόλια από Αθανασόπουλο Περικλή


«Το χειρότερον ... είναι ότι η απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών... έγινε με εξαγοράν συνειδήσεων... με τον υπουργικόν θώκον ή και με άλλα ακατονόμαστα μέσα ...»
Ας ρίξουμε μία ματιά για να δούμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα που τα διαδραμάτισαν και τον τρόπο που μας οδήγησαν στην..... αποστασία του 1965...!!!
Ας κάνουμε μία σύγκριση και να.....
τα παραλληλίσουμε με τα σημερινά. γεγονότα..!!!

Πρόσωπα των ιδίων οικογενειών και τα ίδια εξωτερικά και εσωτερικά κέντρα παρά-εξουσίας, παρατηρούμε ότι ενεργούν με έναν σχεδόν συγκεκριμένο
τρόπο και καθορίζουν τις εξελίξεις…!!!
Ίσως σήμερα πληρώνονται «οι αντιδράσεις» του Κώστα Καραμανλή κατά του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, κατά της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ γενικά ,και το «κοίταγμα» προς τον ΠΟΥΤΙΝ …!!!
Και μην ξεχνάμε ότι υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ήταν η κ. Θεοδώρα Μητσοτάκη…!!!
«Μεγάλος απών» ο τέως Βασιλεύς….!!!!


ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μετά την παραίτηση Παπανδρέου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις από μέλη της Ενώσεως Κέντρου παρά τη σφοδρή αντίθεση του αρχηγού της Γ. Παπανδρέου και της πλειοψηφίας των βουλευτών της.


Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Κ. που τελικά στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκαν αποστάτες, καθώς υπήρχε η εντύπωση σε πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και ιστορικούς ότι η στήριξη που παρείχαν δεν πήγαζε από πολιτική ή ιδεολογική συμφωνία, αλλά ήταν προϊόν χρηματισμού και υποσχέσεων για ανάληψη κυβερνητικών αξιωμάτων. Η περίοδος αυτή ήταν περίοδος πολιτικής αστάθειας και εντάσεων με έντονη την ανάμιξη του νεαρού τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στα πολιτικά πράγματα της χώρας κατά παράβαση του Συντάγματος του 1952. Οδήγησε σε απαξίωση των πολιτικών και άνοιξε τον δρόμο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
ΧΡΟΝΙΚΌ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ

Παραίτηση Γ. Παπανδρέου
Η Ένωσις Κέντρου είχε νικήσει στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1964 με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών (52,72%) και ο Γ. Παπανδρέου είχε σχηματίσει για πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση με 171 βουλευτές. Αφορμή για την παραίτησή του από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 1965 υπήρξε η διαμάχη του με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο για το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΣ. Ο Παπανδρέου επιθυμούσε να αντικαταστήσει τον ως τότε υπουργό Πέτρο Γαρουφαλιά και τον αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Γεννηματά, οι οποίοι κατά την άποψή του ελέγχονταν από το παλάτι, με ανθρώπους της εμπιστοσύνης του
Keywords
Τυχαία Θέματα